Zbog ovih navika ste stalno umorni

Dodajte komentar

Umor i iscrpljenost muči gotovo sve ljude koji rade, imaju puno obaveza i porodicu, ali ponekad se malim promjenama može dosta postići.

Ako i vi spadate među one koji već popodne osjećaju da su spremni za spavanje, pokušajte da promijenite neke navike koje vas nesvjesno opterećuju i iscrpljuju iz dana u dan. Vijesti, vijesti i još – vijesti

Znate da je stres jedan od najvećih iscrpljivača energije, a uz listu zadataka i ostale probleme, možda vas nesvjesno uzrujavaju i vijesti. Istraživanje na univerzitetu Montreal pokazalo je kako detaljno praćenje svih vijesti, posebno onih loših i deprimirajućih, podstiče stres. Naučnici su zaključili kako se to više odražava na žene koje ih intenzivnije doživljavaju i duže pamte.

Ne koristite pauzu na poslu

Naučnici na univerzitetu Ročester došli su do zaključka da nije dobro ne koristiti pauzu na poslu. Ako ste među onima koji čak i ručaju za računarom, vrijeme je da promijenite tu lošu naviku. Dvadesetak minuta na vazduhu daće vam više energije pa ćete biti produktivniji i zadovoljniji. A studija sa univerziteta Mičigan pokazala je pak da nam mogu pomoći čak i fotografije prirode na radnom stolu.

Kako se držite

Pravilno držanje nije važno samo za zdravlje leđa, već utiče i na nivo energije i mozak. Više je studija pokazalo kako loše držanje i pogrbljeno sjedejnje dovodi do negativnih misli i slabijeg rada mozga. Ravno i pravilno držanje djeluje na pozitivan rad mozga. Studija sa Harvarda dokazala je da nas stav u kojem stojimo može podstaći na pozitivne misli i hraniti nam samopouzdanje. Stanite na dva minuta u stav sa rukama poput lika Wonder Woman i moguće je smanjiti rast hormona stresa kortizola.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *