Otkazana vanredna skupština akcionara EPCG: Čekaju ishod pregovora sa A2A

Dodajte komentar

Odbor direktora Elektroprivrede otkazao je 12. vanrednu skupštinu akcionara Elektroprivrede, koja je bila zakazana za 20. maj. Sjednica je otkazana, kako nam je nezvanično rečeno, jer će se u junu održati redovna skupština akcionara.

Na redovnoj skupštini akcionara naći će se tačke koje su bile predviđene za vanrednu sjednicu. U pitanju su utvrđivanje predloga odluke o pokriću akumuliranih gubitaka EPCG, predloga odluke o smanjenju kapitala i izmjena statuta kompanije. U EPCG trenutno upravlja italijanska A2A. Ugovor o menadžmentu ističe 31. juna, do kada A2A i Vlada treba da se dogovore o eventualnom nastavku saradnje.

Kamen spoticanja između dva najveća akcionara EPCG je drugi blok Termoelektrane. Vlada insistira da se počne sa njegovom gradnjom i neće produžiti ugovor ako Italijani ne budu za realizaciju tog projekta, dok u A2A smatraju da sada nije dobar trenutak za početak gradnje. Moguće je da redovna skupština akcionara bude održana nakon 31. juna, odnosno konačne odluke o ugovoru o menadžmentu.

Vlada ima 57 odsto akcija EPCG, dok A2A ima 41 procenat. Italijani upravljaju u EPCG od 2009. godine, kada su kupili akcije za 430 miliona eura.

(Dan)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *