Croatia osiguranje na putu oporavka

Croatia osiguranje ove godine pokazuje znakove oporavka vidljive u rastu premije i tržišnog udjela. Najveći hrvatski osiguravač bilježi rast ukupne premije i rast tržišnog udjela sa 28,7 na 29,3 posto, pišu analitičari iCapitala.

– Još uvijek čekamo konsolidovane poslovne rezultate za prvo tromjesečje, no mogu se očekivati dobre brojke na krilima činjenice što je CO preuzela Adris Grupa prije više od godinu dana.

Na kraju prvog tromjesečja ukupna zaračunata bruto premija Croatia osiguranja iznosila je 886,3 miliona kuna i bila je za 10 posto je veća u odnosu na prvi kvartal 2014. godine.

Pritom je zaračunata premija neživotnih osiguranja pala za 4,9 posto, na 675,6 miliona kuna, dok se u segmentu životnih osiguranja bilježi rast premije za čak 123,1 posto, na 210,7 miliona kuna.

Pad premije u neživotnim osiguranjima iz Croatia osiguranja najvećim dijelom pripisuju padu osiguranja od auto odgovornosti zbog nastavka uticaja liberalizacije tržišta, dok se izuzetni rast premije u osiguranjima života tumači kao rezultat porasta prodaje proizvoda životnog osiguranja s jednokratnom premijom, ponajviše kroz bankokanale.

Check Also

Svjetske agencije: Korišćenjem IQOS-a smanjuje se izloženost štetnim materijama

Kompanija Philip Morris International Inc. može da informiše svoje potrošače da IQOS, uređaj koji zagrijava, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *