Arapi dolaze da vide Buljaricu

Dodajte komentar

U Ministarstvu finansija je u novembru prošle godine prezentovan projekat koji se priprema na Buljarici, čemu su, pored predstavnika partija iz vlasti, prisustvovale i njihove kolege iz opozicije, potvrđeno je Pobjedi iz Ministarstva finansija, tragom prekjučerašnje izjave premijera Mila Đukanovića da su i predstavnici opozicionih partijajoš prošle godine upoznati sa onim što se planira na ovom dijelu primorja.

Za Buljaricu je zainteresovana katarska kompanija Construction Development Company International CDCI, čiji predstavnici, kako saznaje Pobjeda, u petak dolaze u Crnu Goru.

Premijer je u emisiji TV Atlas “U raljama života” kazao da je poslanicima opozicije tada nagoviješteno da će biti donesen posebni, odnosno lex specialis zakon o Buljarici poput Zakona o auto-putu, kojim bi se valorizovalo to područje u skladu sa javnim interesom.

Đukanović je tada rekao da taj projekat vodi ministar finansija Radoje Zugić i da se očekuje ponovni dolazak investitora tokom ove ili naredne sedmice.

Iz Ministarstva finansija Pobjedi je juče rečeno da su prezentaciji u novembru prošle godine prisustvovali “dominantno opozicioni predstavnici”, ali nijesu naveli imena. Pobjeda saznaje da su prezentaciji, između ostalih, prisustvovali poslanici opozicije Goran Danilović (tada DF, sada Demos), Milan Knežević (DF), Predrag Bulatović (DF), kao predstavnik koalicije na vlasti Damir Šehović (SDP) Pobjeda juče, tragom ove informacije, nije uspjela da dobije izjave “aktera” ovog sastanka, ali njihove partijske kolege – nezavisni poslanik Mladen Bojanić i iz Liberalne partije Andrija Popović, koji su se jedini ajvili na pozive iz Pobjede, tvrde da njihovi poslanički klubovi nijesu bili upoznati sa planovima za Buljaricu.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *