EBRD: Pet miliona za mikro i mala preduzeća u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Evropska banka za obnovu i razvoj EBRD je opredijelila kredit vrijedan pet miliona eura vodećoj mikrofinansijskoj instituciji na domaćem tržištu Alter Modus, za podsticanje razvoja mikro, malih i srednjih preduzeća MMSP.

“Kredit je namijenjen za dalje kreditiranje MMSP-a u privatnom sektoru, jer pristup dugoročnom finansiranju i dalje predstavlja veliki izazov. Obezbjeđivanje održivog kreditiranja i stabilnog pristupa finansijskim uslugama za sektor MMSP je sastavni dio strategije EBRD-a u Crnoj Gori. Ovom transakcijom, EBRD ima za cilj da podrži razvoj lokalne mikrofinansijske aktivnosti, istovremeno zadovoljavajući potražnju za finansiranjem u zemlji”, saopšteno je iz ERBD-a.

Alter Modus pruža usluge klijentima kroz mrežu svojih filijala širom Crne Gore u različitim privrednim sektorima.

“Ova transakcija učvršćuje posvećenost EBRD-a da podrži razvoj privatnog biznisa i mi se ponovo povezujemo sa pouzdanim partnerom, Alter Modus-om. Sa svojom dobro uspostavljenom klijentelom, dobrom reputacijom i odličnim poznavanjem tržišta MMSP, Alter Modus je u mogućnosti da osigura uspjeh ovog projekta “, rekao je šef kancelarije EBRD-a za Crnu Goru, Giulio Moreno.

“Ponosni smo što ponovo radimo sa EBRD-em. Ova saradnja će pomoći da ojačamo svoju poziciju na tržištu, proširimo naše usluge i povećamo naš investicioni portfolio. Takođe će nam pomoći da pružimo podršku finansijski najranjivijem segmentu tržišta – mikro preduzećima, uključujući i ona koja su locirana van Podgorice”, kazao je Luka Đurović, direktor Alter Modus-a.

Od početka svog poslovanja u Crnoj Gori EBRD je do sad opredijelio 445 miliona eura kroz 44 projekta, na taj način generišući više od 830 miliona eura investicija u zemlji.

ERBD investicije pokrivaju čitav niz različitih oblasti u okviru crnogorske ekonomije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *