Dobar IT stručnjak nema cijenu

Dodajte komentar

Dovoljno je da neka IT kompanija samo nagovijesti gašenje i tehnološki giganti odmah kucaju na vrata tih firmi, sa spremljenim izdašnim ponudama, loveći njihove najbolje stručnjake.

Tako je softverski gigant Oracle iskoristio zatvaranje firme Nebula i skoro unaprijed pokupio većinu najboljih inženjera tog startapa za cloud computing, ponudivši im veoma primamljivu godišnju platu.

Prema pisanju stranih medija, Oracle je inženjerima ponudio godišnje plate od 500.000 do čak milion dolara.

Grupa od preko 40 inženjera pristupila je Oracleovoj grupi za cloud computing, gdje će direktno raditi pod “komandom” Petera Magnussona, veterana Googlea i Snapchata koji se pridružio kompaniji na poziciji potpredsjednika za razvoj Clouda.

“Kada smo uporedili njihov dosadašni rad sa onim što mi radimo, lako smo odlučili da ih angažujemo”, rekao je Magnusson.

Prema njegovim riječima, sa novim timom inženjera se sastao nedelju dana nakon što je Nebula najavila da će morati da stavi ključ u bravu, a već tada je 90 odsto inženjera na stolu imalo novu poslovnu ponudu.

Koliko je Oracle želio da angažuje ove stručnjake govori i podatak da je u razgovorima sa upravom Nebule oko “preuzimanja” inženjera, ponudio i da plati dio ogromnih dugova, koji su se nagomilali u prethodnom periodu, potvrdili su izvori bliski cijelom slučaju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *