DN: Osiguranje za kućne ljubimce samo u Lovćen osiguranju

Dodajte komentar

Tržište osiguranja kućnih ljubimaca u zemljama Evropske unije zabilježilo je tokom prethodne i početkom ove godine dinamičan rast, a u porastu je i nivo isplate odštete za osiguranje, naročito kada je riječ o psima, pišu Dnevne novine.

Svijest o važnosti osiguranja životinja u Crnoj Gori nije razvijena u dovoljnoj mjeri, jer građani vrlo rijetko odlučuju i da osiguraju čak i one na poljoprivrednim gazdinstvima, potvrđeno je DN u više osiguravajućih društava.

U mnogobrojnoj paleti proizvoda osiguranja namijenjenih osiguranju životinja jedino Lovćen osiguranje A.D. izdvaja i dio koji je namijenjen osiguranju kućnih ljubimaca.

Psi i mačke

“U ponudi osiguranja kućnih ljubimaca za sada nudimo osiguranje pasa i mačaka, ali svakako u razgovorima sa klijentima nastojimo da inoviramo ponudu i izlazimo u susret specifičnim zahtjevima. Kod osiguranja pasa predmet osiguranja su psi sa rodovnikom koje je moguće identifikovati i koji su vakcinisani od zaraznih bolesti malih pasa. Pored toga, predmet osiguranja mogu biti i visoko vrijedni psi obučeni za obavljanje specijalnih radnji, odnosno policajski psi i psi tragači”, kazao je DN Srđan Milunović iz Lovćen osiguranja.

Osiguravajuće pokriće za pse se, kako je dodao, može proširiti i za teritoriju Evrope.

“Psi se mogu osigurati po užem pokriću koje pokriva uginuće psa usljed nezgode i šire pokriće koje pored osiguranja nezgode uključuje i uginuće psa usljed bolesti. Ukoliko se posebno dogovori i plati dodatna premija osiguranja, osiguranjem je moguće obuhvatiti i troškove liječenja pasa kao i odgovornost psa za štetu koju nanese trećim licima i njihovim stvarima, odnosno odgovornost usljed ugriza psa ili izazvane saobraćajne nezgode”, dodao je Milunović.

Pokriće

“Kod osiguranja mačaka, predmet osiguranja su isključivo čistokrvne mačke sa rodovnikom starosti od šest mjeseci do osam godina starosti koje je moguće identifikovati i koje su vakcinisane od zaraznih bolesti mačaka. To znači da predmet osiguranja ne mogu biti iznemogle i bolesne mačke, mačke u slaboj kondiciji, kao i mačke koje zbog načina držanja nije moguće nadzirati”, precizirao je sagovornik DN.

Kao i kod osiguranja pasa, mačke se mogu osigurati po užem i po širem pokriću sa opcionim uključenjem troškova liječenja.

Dnevne novine

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *