Odbila Google da bi pokrenula svoj posao, i na kraju je uspjela

Kada je u junu 2011. Google kupio mali startup “PostRank”, izvršna direktorica te kompanije u nastajanju Carol Leaman dobila je ponudu da se “preseli” u Google, tačnije u njihov ogranak u Kaliforniji.

I dok je osnivač “PostRanka” sa ostalim saradnicima bez razmišljanja prihvatio Googleovu ponudu i preselio u Kaliforniju, Leaman je imala podvojena osjećanja oko nove akvizicije.

Kako piše Business Insider, iako bi joj posao u Googleu donio apsolutnu novčanu sigurnost, pune dvije nedelje se borila s odlukom, te se na kraju okrenula vlastitom biznisu – maloj kompaniji “Axonify” koja zaposlenima pruža korporativne treninge koji se pretvaraju u zabavu.

Kada je 2011. kupila “Axonify”, kompanija je imala jednog klijenta, dva zaposlena i jednog honorarnog ssradnika, a danas ima 50 zaposlenih i 55 velikih kompanija u kojima čak 400.000 zaposlenih učestvuje u korporativnim treninzima.

Kako bi izbrusili svoje vještine u prodaji, zaštitili inventar i spriječili nesreće, zaposleni svaki dan igraju kratke igre – u tome leži tajna uspjeha “Axonifyja” i Carol Leaman kojoj se, kako se čini, rizik potpuno isplatio.

(Poslovni dnevnik)

Check Also

Ekonomija Evropske unije od 16,6 biliona dolara (INFOGRAFIKA)

Evropska unija ima treću po veličini ekonomiju na svijetu, na koju otpada jedna šestina globalne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.