Odbila Google da bi pokrenula svoj posao, i na kraju je uspjela

Dodajte komentar

Kada je u junu 2011. Google kupio mali startup “PostRank”, izvršna direktorica te kompanije u nastajanju Carol Leaman dobila je ponudu da se “preseli” u Google, tačnije u njihov ogranak u Kaliforniji.

I dok je osnivač “PostRanka” sa ostalim saradnicima bez razmišljanja prihvatio Googleovu ponudu i preselio u Kaliforniju, Leaman je imala podvojena osjećanja oko nove akvizicije.

Kako piše Business Insider, iako bi joj posao u Googleu donio apsolutnu novčanu sigurnost, pune dvije nedelje se borila s odlukom, te se na kraju okrenula vlastitom biznisu – maloj kompaniji “Axonify” koja zaposlenima pruža korporativne treninge koji se pretvaraju u zabavu.

Kada je 2011. kupila “Axonify”, kompanija je imala jednog klijenta, dva zaposlena i jednog honorarnog ssradnika, a danas ima 50 zaposlenih i 55 velikih kompanija u kojima čak 400.000 zaposlenih učestvuje u korporativnim treninzima.

Kako bi izbrusili svoje vještine u prodaji, zaštitili inventar i spriječili nesreće, zaposleni svaki dan igraju kratke igre – u tome leži tajna uspjeha “Axonifyja” i Carol Leaman kojoj se, kako se čini, rizik potpuno isplatio.

(Poslovni dnevnik)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *