Napravio više od 35.000 parking prekršaja i mora da plati 5,2 miliona eura

U Švedskoj postoji veliki broj osoba koje su platile veliku sumu novca za kazne u saobraćaju, a jedan od njih je za deset godina 37.390 puta prekršio zakon o parkiranju i mora platiti kazne u iznosu od 5,2 miliona eura.

Kancelarija za prekršaje u saobraćaju Švedske objavila je imena 20 osoba koje su napravile najviše prekršaja za nepropisno parkiranje. Takođe, objavljena su i mjesta na kojima se najčešće krše pravila o parkingu.

Među onima koji su napravili najviše prekršaja, a koji do sada nisu platili kazne, nalazi se i 30-godišnja osoba koja je za deset godina napravila 37.390 prekršaja i koja treba da plati kazne u iznosu od 5,2 miliona eura.

Na drugom mjestu je 25-godišnjak koji ima 18.395 kazni i treba da plati iznos od 2,6 miliona eura. Na trećem mjestu je Šveđanin koji je napravio 16.486 prekršaja i treba da plati 2,3 miliona eura.

Spomenute osobe se nalaze na “crnoj listi” u zemlji i do sada ove osobe nisu platile nijednu kaznu.

Portparol kancelarije za saobraćaj Švedske Mikael Andersson kazao je za AA da su neke osobe koje se nalaze na “crnoj listi” iznajmljivale desetine automobila.

(Biznis.ba)

Check Also

Izgradnja doma starih u NIkšiću koštaće 2,7 miliona

Uprava javnih radova objavila je tender za prikupljanje ponuda za izgradnju doma za 104 stare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *