Gradnja vjetroelektrana na Krnovu počinje danas

Dodajte komentar

Gradnja vjetroelektrane na Krnovu, čija vrijednost je 120 miliona eura, trebalo bi da počne danas saopštili su Pobjedi iz Ministarstva ekonomije.

Vjetroelektrana na Krnovu imaće instalisanu snagu 72 MW i godišnju proizvodnju 200-230 GWh.

– Investitor u čijem sastavu su austrijski IVICOM i francuska Akuo energy nas je takođe obavijestio da je Upravi za inspekcijske poslove dostavljena prijava početka radova shodno pomenutom roku, kazali su redakciji Pobjede iz Ministarstva ekonomije.

Ovaj projekat na Krnovu se odvija utvrđenom dinamikom – u skladu sa rokovima iz ugovora.

– Ugovorom o zakupu zemljišta za potrebe izgranje VE Krnovo definisano je da u roku od 18 mjeseci od datuma početka radova investitor završi izgradnju, objasnili su iz Ministarstva.

U postupku eksproprijacije svi vlasnici sa kojim je postignut sporazum o naknadi su isplaćeni.

U ovom Vladinom resoru kažu da projekat Možura još nije prenesen sa Fersa Energies Renovables na drugog investitora.

Investitor projekta izgradnje VE Možura još redovno izmiruje obaveze, odnosno plaća zakupninu. Za ovaj ugovor postoji i validna bankarska garancija kao sredstvo obezbjeđenja ugovora. U prethodnom periodu podnijet je zahtjev od strane investitora sa kojim je i zaključen ugovor da se izvrši prenos na novog zakupca. Vladi Crne Gore je poslata informacija na razmatranje. Do donošenja konačne odluke Vlade o prenosu ugovora dosadašnji investitor je i dalje odgovoran za izvršavanje obaveza iz predmetnog ugovora objasnili su iz Ministarstva finansija.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *