Barski hotel Princess na doboš od 15.juna

Dodajte komentar

Hotel Princess u Baru, u vlasništvu kompanija iz Atlas grupacije koju predvodi Duško Knežević, biće oglašen na prodaju u prvoj polovini juna. To je potvrdio “Vijestima” javni izvršitelj iz Bara Veselin Šćepanović, koji treba da postupi po nalogu stranog povjerioca i naplati dug po osnovu nevraćenog kredita.

Procjenu ovog hotela obavlja, kazao je izvršitelj, Perunika Kokić iz Podgorice i taj posao bi uskoro trebalo da bude završen.

Hipo banka iz Klagenfurta je obavijestila Atlas grupu o namjerama o prodaji hotela, koji je jedini kolateral za kreditno zaduženje.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, zainteresovan je Albanac koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama, a porijeklom je iz Tuzi.

Šćepanović kaže da njega tim povodom, do sada, niko nije kontaktirao.

Spekuliše se da će prodaja biti objavljena po cijeni od oko šest miliona eura.

Atlas grupa, kojom predsjedava Knežević, od kraja prošle godine je u problemima jer Hipo Alpe Adria banka iz Klagenfurta, zbog dijela nevraćenog kredita od šest miliona eura, planira da objavi prodaju hotela Princess u Baru.

Šćepanović je objasnio da će vlasnici hotela o svemu biti blagovremeo obaviješteni, a da će im nakon zaključka o prodaji biti ostavljen rok od osam dana za eventualni prigovor ili pronalaženje mogućnosti da na neki drugi način izmire svoj dug.

Banka potražuje ukupno oko 12 miliona eura, od čega se 10,5 miliona odnosi na glavnicu duga, dok preostali dio čine kamate sa troškovima izvršnog postupka. Kredit je prije oko šest godina odobren bivšem hotelskom preduzeću (HTP) Korali, čiju imovinu su podijelili fondovi Trend i Atlas Mont. Ovaj hotel je pripao Atlas Montu i dio je firme Atlas Hotels group. Zajedno sa imovinom fondovi su podijelili i obaveze prema Hipo banci, koje bi trebalo da vraćaju dva nova preduzeća Atlas Hotels i Trend Korali.

Hotelom Princess gazduje Atlas Hotels group, čiji je većinski vlasnik sa 74,65 odsto akcija Zatvoreni investicioni fond Atlas Mont. Atlas banka posjeduje 17,66 odsto, a Atlas Invest 6,88 odsto. Sve te firme su članice Atlas grupe koju više od decenije kontroliše Knežević.

Hotel ima četiri zvjezdice, smješten je u najatraktivnijem dijelu Bara u naselju Topolica. Nalazi se uz samo glavno gradsko šetalište pored mora u blizini marine. Hotel ima 135 soba.

Atlas grupacija duže je u finansijskim problemima, a najveći dio njene imovine grupacije založen je u različitim bankama. Samo po osnovu sumnjive imovine Jadranskog sajma kojom niz godina gazduju Kneževićeve firme, bez upisanog stvarnog vlasništva, povukli su iz inostranih banaka Engleske i Kipra više od 40 miliona eura.

ND Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *