U Srbiji raste kupovina automobila na lizing

Dodajte komentar

U prva tri mjeseca 2015. godine u Srbiji je sklopljeno 1.226 ugovora o lizingu putničkih vozila ukupne vrijednosti 21,9 miliona eura.

To je za 3,2 odsto više nego u istom periodu prošle godine, što je dovelo do toga da u prvom kvartalu, ugovori o lizingu putničkih vozila zauzmu 45 procenata ukupnog portfolija lizing kompanija, saopštila je Asocijacija lizing kompanija Srbije.

U dijelu novih putničkih vozila, vrijednost novozaključenih ugovora je porasla za 1,9 procenata, te je na kraju kvartala iznosila 17,6 miliona eura.

Rast je zabilježen i u dijelu finansiranja polovnih automobila, gdje je s povećanjem od 8,5 procenata ukupna vrijednost novozaključenih ugovora iznosila 4,3 miliona eura, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su u prva tri mjeseca 2015. godine, lizing kompanije finansirale i nabavku komercijalnih, teretnih i ostalih vozila, čija je ukupna vrijednost ugovora iznosila 13,5 miliona eura, što predstavlja 28 procenata ukupnih plasmana.

Zabilježen je snažan rast finansiranja mašina i opreme, prije svega u proizvodnom sektoru, te je ovaj segment lizinga sa vrijednošću od 12,4 miliona eura finansiranih u prvom kvartalu 2015. godine zauzeo četvrtinu tržišta, odnosno 26 procenata, dodaje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *