Paprena cijena za prevod polovnog auta

Dodajte komentar

Svi građani koji planiraju da kupuju korišćeno vozilo u Crnoj Gori moraće prilikom njegovog prevoda da plate porez na promete od čak pet odsto.

Primjera radi, ukoliko se neko odluči u našoj državi za automobil čija je cijena 10.000 eura, prilikom prevoda vozila moraće državi da uplati 500 eura.

U Ministarstvu finansija kazali su Dnevnim novinama da je Zakon o porezu na promet upotrebljavanih putničkih i ostalih motornih vozila, plovnih objekata, vazduhoplova i letilica na snazi od 2003. godine.

“Stopa poreza na promet upotrebljavanih putničkih i ostalih motornih vozila je u primjeni od donošenja citiranog zakona i do sada nije se mijenjala. Primjena važeće stope do sada nije stvarala poteškoće poreskim obveznicima, što dokazuje i činjenica da se i pored povećanja prometa upotrebljavanih vozila poreska obaveza po osnovu navedenog prometa poštuje i redovno izmiruje. Takođe, od donošenja zakona do danas, ovom ministarstvu, od strane građana nije podnijeta nijedna inicijativa za smanjenje navedene poreske stope”, zvanično je saopšteno DN u Ministarstvu finansija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *