Skupština akcionara EPCG odložena za polovinu juna: Smanjuju kapital za 240 miliona

Dodajte komentar

Akcionari Elektroprivrede razmatraće na redovnoj skupštini akcionara, koja će biti polovinom juna, predlog odluke o pokriću akumuliranih gubitaka, piše Pobjeda.

Na dnevnom redu je i utvrđivanje predloga odluke o smanjenju kapitala EPCG. Ranije je bila zakazana vanredna skupština akcionara za 15. maj sa istim dnevnim redom, ali je otkazana.

Iz EPCG su ranije objasnili da se kapital smanjuje zbog pokrića akumuliranog gubitka kompanije.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju EPCG za prošlu godinu, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, akumulirani gubitak iznosi 240,87 miliona eura. Na dnevnom redu vanredne skupštine akcionara je i utvrđivanje predloga izmjena statuta EPCG.

Iako je za odluku o gradnji drugog bloka Termoelektrane neophodna podrška oba vlasnika države koja posjeduje 54,5 odsto kapitala energetske kompanije i A2A, koja je vlasnik 41,7 procenata, još nije ozvaničena kao tačka dnevnog reda ove redovne skupštine. Iz EPCG je pred prvomajske praznike saopšteno da se odbor direktora upoznao sa mišljenjem tenderske komisije za vrednovanje ponuda da je najbolja ponuda Škoda Prahe. Tada je istaknuto i da se traga za trećim partnerom, koji bi se, eventualno, uključio u gradnju drugog bloka.

Vlada i A2A su sklopile sporazum o menadžmentu u EPCG do juna, u kojem se A2A obavezala da neće kočiti gradnju drugog bloka.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *