Jačanje partnerskih odnosa Ministarstva finansija i Societe Generale banke

Dodajte komentar

Samo zajedničkim naporima i kompromisnim rješenjima mogu se zadovoljiti interesi od opšteg značaja, ali i osloboditi bankarski potencijal u cilju jačanja konkurentnosti i stvaranja nove vrijednosti, poručeno je na sastanku ministra finansija Radoja Žugića i direktora Societe Generale banke Miroslava Hiršla.

Žugić je izrazio zahvalnost zbog aktivnosti koje navedena banka sprovodi, a koje korespondiraju sa mjerama Vlade Crne Gore u dijelu rješavanja ranjivosti realnog sektora, sa ciljem snaženja ekonomskog rasta i obezbijeđivanja održivog finansijskog sistema.

“Imajući u vidu da se impuls snaženja realne ekonomije ogleda u povećanju aktivnosti banaka, kroz smanjenje nivoa loših kredita i kamatnih stopa, prepoznat je značaj saradnje sa reputabilnim partnerima kao što je Societe Generale banka koja, kako je istaknuto od strane g-dina Hiršla, kroz povećanje ukupnog portfolia, bilježi kontinuiran pozitivan trend u svom poslovanju”, navodi se u saopštenju.

Sagovornici su konstatovali je da se samo zajedničkim naporima i kompromisnim rješenjima mogu zadovoljiti interesi od opšteg značaja, ali i osloboditi bankarski potencijal u cilju jačanja konkurentnosti i stvaranja nove vrijednosti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *