Branson predlaže Ukrajini da legalizuje drogu

Dodajte komentar

Britanski tajkun, osnivač Virgin Galactia i javna ličnost ser Richard Branson predložio je ukrajinskoj vladi da legalizuje droge, piše Insajder.

Svijet se već više od 50 godina bori protiv narkotika, a Ukrajina ima jedan od najgorih rezultata u toj borbi, rekao je ovaj preduzetnik kijevskim studentima prošlog petka.

“Rečeno mi je da je, od svih zemalja na svijetu, ukrajina najgora u tom ratu. Izborili ste se za slobodu, i još uvjek se za nju borite”.

Sedmi najbogatiji Britanac rekao je da u Ukrajini ima, otprilike 300.000 zavisnika i posavjetovao je vlasti da legalizuju marihuanu.

On je naveo primjer Portugalije gdje su sve droge dekriminalizovane. Portugalija je izgradila klinike gdje zavisnici mogu da se očiste uz pomoć ljekova. To ih košta 60 odsto manje nego da ih drže u zatvorima.

“Bolje je da novac ide u budžet, nego u džepove švercera”, kazao je Branson i dodao da je visok stepen korupcije u Ukrajini doveo do toga da u zatvoru završavaju oni koji koji su isuviše siromašni da bi nekoga podmitili.

Kijev bi trebalo da novac koji se koristi za zatvorske troškove zavisnika preusmjeri na obrazovanje, zaključio je Branson.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *