Srbija: Privatizacija Komercijalne banke i Dunav osiguranja je na vidiku

Dodajte komentar

Privatizacija Komercijalne banke, najveće državne banke, je na vidiku i trebalo bi da bude okončana do 2017. godine, izjavio je juče direktor Uprave za nadzor nad finansijskim institucijama u NBS Ðorđe Jevtić.

„Privatizacija najveće državne banke je na vidiku. Ostvaruju se određene aktivnosti na tom planu. Očekuje se okončanje do 2017. godine, s tim što tu imamo i zajednički ugovor između strateških partnera u Komercijalnoj banci i Srbije“, rekao je on na konferenciji „Osiguranje – godinu poslije poplava: šta smo naučili“, u organizaciji NIN fokusa.

Govoreći o privatizaciji kompanije Dunav Osiguranje, on je rekao da je preduslov za taj proces da se ova kompanija, koja je u pretežnom društvenom vlasništvu podržavi, odnosno, da država postane vlasnik Dunava da bi mogla da odlučuje o njegovoj sudbini.

„Nama je bilo bitno da vidimo sa državom na koji način bi se to privelo državi, jer država nije bila ta koja je mogla da upravlja Dunavom, što je paradoksalno. Potreban je taj međukorak da Dunav dođe u posjed države da bi mogla da odlučuje o njegovoj sudbini“, precizirao je on.

Viši savjetnik u Ministarstvu finansija Dejan Hadžić rekao je da bi privatizacija Dunav Osiguranja trebalo da počne do kraja ove godine izborom privatizacionog savjetnika.

Država namjerava da privatizuje Dunav u što skorijem roku, s tim da je to proces koji ne može da se završi preko noći“, istakao je Hadžić.

capital.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *