Ovako će izgledati budućnost korištenja računara

Dodajte komentar

Microsoft je na Build 2015 konferenciji predstavio kako bi mogla izgledati budućnost korištenja računara. Jedna od zanimljivih novosti je da će uskoro vaš telefon moći da zamijeni PC ili laptop, ustvari vaš računar ćete držati u džepu jer će mobilni biti vaš mali desktop računar.

Novitet u Windowsima 10 zove se Continuum i omogućiće vam da sliku s malog ekrana na telefonu preselite na veliki ekran televizije ili monitora i telefon koristite pomoću miša i tstature. Pored toga, Windowsi će mijenjati prikaz u zavisnosti od uređaja koje koristite.

Na primjer, ako imate Windowse na tabletu, aplikacije će vam se pokazivati na punom ekranu, ali ako Windowsi prepoznaju da imate uključen miš ili tastaturu, vaše aplikacije na ekranu biće prebačene desktop način rada.

Hardver za Continuum još uvijek ne postoji

Budući da Windows 10 telefoni imaju gotovo isti kod kao i oni na računarima moći ćete spojiti bluetooth monitor, tastatiru ili miš na vaš telefon te na njemu imati iskustvo računara.

Iz Microsofta kažu da hardver za Continuum još uvijek ne postoji, odnosno tek moraju proizvesti telefone s podrškom za dual screen, ali ni Windowsi 10 još nisu izašli a čekaju se tek na ljeto.

https://youtu.be/-oi1B9fjVs4

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *