Novi ugovor: Bayern i Adidas za gotovo milijardu eura

Dodajte komentar

Njemačka multinacionalna kompanija Adidas koja proizvodi sportsku opremu nastavila je da pomjera granice u svijetu fudbala.

Ovoga puta Adidas je spremio desetogodišnji ugovor od nevjerovatnih 900 miliona eura koji je potpisao sa šampionom Njemačke Bayernom iz Minhena.

Bayern i Adidas će tako produžiti saradnju do 2030. godine, a iako im aktuelni ističe za pet godina, čelnici kompanije iz Bavarske odlučili su da na vrijeme ponude novi ugovor.

„Sa produženjem ugovora do 2030. godine Adidas će nastaviti dugoročno partnerstvo sa Bayernom iz Minhena“, rekao je Oliver Brigen ispred Adidasa.

Ovaj proizvođač sportske opreme posjeduje 8,33% akcija minhenskog giganta, a prema riječima Brigena u budućnosti će nastaviti da sarađuje sa vrhunskim timovima i savezima u svjetskom fudbalu.

Ugovor dvije strane biće drugi najunosniji u istoriji sporta, dok su najveći potpisali Manchester United i upravo Adidas. Njemci su iskoristili povlačenje američkog Nike-a, pošto je očekivana suma bila prevelika čak i za njih, pa će ‘Crveni đavoli’, poslije 13 godina, od sezone 2015/2016 nositi opremu Adidasa.

Taj ugovor vrijedan je 750 miliona funti, što je nešto više od milijardu eura.

*Izvor: B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *