Twitter povećao gubitak, akcije padaju

Dodajte komentar
Twitter je u prvom tromjesečju ove godine poslovao s gubitkom od 162 miliona dolara, većim nego u istom lanjskom razdoblju.
Prihodi Twittera dostigli su u proteklom kvartalu 436 miliona dolara, dok su godinu dana prije iznosili 250 miliona. Uprkos snažnom, 74-postotnom rastu prihoda, taj je rezultat ipak slabiji nego što su analitičari očekivali.

Pritom je gubitak kompanije povećan na 162 miliona dolara, dok je u istom lanjskom razdoblju iznosio 132 miliona. Broj aktivnih mjesečnih korisnika Twittera porastao je na godišnjem nivou za 18 posto, na 302 miliona.

Kompanija ne uspijeva da raste tako brzo kao Facebook, najveća društvena mreža u svijetu s otprilike 1,44 milijarde korisnika.

Uvođenje novog načina oglašavanja, kojim Twitter nastoji da podstakne korisnike da ‘clickom’ na link odu na web stranicu oglašivača, nije urodilo povećanjem prihoda, priznala je kompanija u poslovnom izvještaju.

Kako su poslovni rezultati znatno slabiji nego što su analitičari očekivali, cijena dionice Twittera pala je u utorak na Wall Streetu 18 posto.

SEEBiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *