Minimalna dopuna: Regulator nemoćan

Dodajte komentar

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost neće naložiti mobilnim operaterima da vrage iznos minimalne dopune na euro, saopštio je direktor EKIP-a Zoran Sekulić. On je naglasio da je razlog tome odluka Upravnog suda.

-Prošle godine Crnogorski telekom se žalio Upravnom sudu na našu odluku da se ukine dupliranje iznosa minimalne dopune sa euro na dva i sud je presudio u njihovu korist. Pred Upravnim sudom je još u toku spor koji je po istoj odluci protiv nas podnio M:tel, a ako presuda bude u našu korist, biće nrostora da se još nešto uradi po ovom pitanju – kazao je Sekulić za portal Analitika.

On je kazao da ni stav Centra za zaštitu potrošača nije ohrabrujući.

-Insistirali smo da ovim povodom dobijemo mišljenje nadležne organizacije za zaštitu potrošača. Iz CEZAP-a su naveli da nemaju ništa protiv i da povećanje iznosa minimalne dopune od strane Telekoma i M:tela na dva eura nije u suprotnosti sa zakonom – istakao je Sekulić.

Crnogorski telekom je iznos minimalne dopune duplirao 15. aprila, dok će M:tel isto uraditi 7. maja. Telenor se još nije izjašnjavao po tom pitanju. Sva tri operatera su u junu prošle godine odlučila da dupliraju iznos minimalne dopune, ali je EKIP oborio tu odluku.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *