5 odličnih razloga da dođete na posao malo ranije

Dodajte komentar

Dolazak na posao ranije ne zvuči kao najprivlačnija stvar na svijetu, jer to znači i ranije ustajanje. No, postoji nekoliko dobrih razloga zašto bi mogli da razmislite o tome.

1. Saobraćaj

Posebno ako vozite i ako krenete ranije nego ostali, zaključak je logičan: na ulicama će biti i manje ljudi. A i u sredstvima javnog prevoza minut ranije može značiti prilično mnogo.

2. Šolja kafe

Dolaskom ranije u kancelariju, imate priliku napokon da popijete kafu ili da doručkujete u miru, bez telefona koji zvoni već peti put, odgovaranja na tri mejla istovremeno, gubljenja u hrpi papira itd. Nemojte da preskačete takve male užitke.

3. Planiranje

Na ovaj način ne morate iste sekunde da prionete na posao, što znači da imate vremena na miru da isplanirate svoj dan. Kad imate jasnu listu obaveza, vaš rad biće još delotvorniji. Takođe, sejtite se da sve to možete da uradite na miru, bez ometanja ostalih kolega.

4. Šef

Ako vaš šef ima isti običaj, imaćete idealnu priliku da porazgovarate s njim oči u oči, u slučaju da je to potrebno. Takođe, nikad ne znate kad će vam se takav trud dodatno isplatiti, jer vjerujte nam, šefovi sve primijete.

Raniji odlazak

Možda jedna od najvećih prednosti ranijeg dolaska je svakako činjenica da ćete sav posao odraditi do službenog završetka radnog vremena pa tako posao nećete morati da nosite kući. Možda ćete koji put moći da odete ranije, što je svakako velika prednost, posebno s dolaskom sve ljepšeg vremena.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *