Ikea konačno stiže u Srbiju

Dodajte komentar

Švedska Ikea dobila je lokacijsku dozvolu za izgradnju prvog prodajnog centra u Srbiji, na prilazu Beogradu kod Bubanj Potoka, “Ikea Beograd istok”.

Nakon dobijanja lokacijske dozvole, Ikea mora da podnese zahtjev za izdavanje građevinske dozvole Sekretarijat za urbanizam.

Prije početka izgradnje moraju biti ispunjeni uslovi kao što je dogovor o komunalnom i infrastrukturnom opremanju i izmještanje naplatne stanice “Bubanj potok” na autoputu Beograd – Niš, kako bi bio omogućen pristup tom objektu.

Prema onome što je Ikea kao investitor predočila, izgradnja prodajnog centra ne može da počne dok se naplatna stanica ne premjesti, i to može da uspori radove na izgradnji prodajnog centra.

Parcela za novi ecntar Ikee je površine 26,2 hektara i u prvoj fazi treba da bude izgrađen maloprodajni objekat bruto površine od 38.660 kvadratnih metara, na tri sprata i parking pod otvorenim nebom za oko 1.500 vozila.

U oktobru 2014. potpisan je Memorandum o saradnji Ministarstva građevinarstva Srbije, Grada Beograda i kompanije Ikea.

Prvi objekat kompanije Ikea trebalo je, prema planovima investitora, da bude otvoren krajem 2016. godine i da se zaposli 300 radnika. Ikea je najavila da će uložiti oko 300 miliona eura u izgradnju pet robnih kuća u Srbiji.

(B92)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *