Australija traži radnike: Evo kolike su zarade?

Dodajte komentar

Ako tražite posao u inostranstvu, Australija vam nudi širok spektar najrazličitijih poslova. Ono što vam je potrebno su dobro poznavanje engleskog jezika i radna viza.

Da nemaju samo evropske zemlje visok standard pokazuje i primjer Australije u kojoj se plate kreću od 3.900 do 4.800 eura. Ako dobro poznajete engleski jezik i imate bar tri godine radnog iskustva na pola puta ste da nađete solidno plaćen posao.

Na listi deficitiranih poslova nalazi se širok spektar zanimanja, od knjigovođa, menadžera, medicinskih radnika do tesara, bravara i vodoinstalatera.

Posao medicinske sestre plaćen je oko 3.000 eura, lekara i računovođa 4.500, dok su oni manje kvalifikovani plaćeni oko 2.500 eura.

Iako su plate solidne, u Australiji se ne isplati sam iznajmljivati stan. Cijene iznajmljivanja stanova su približno iste i kao i cijene otplate kredita za kuću, što u prosjeku iznosi oko 330 eura. Hljeb košta otprilike 1,7 eura, mleko 2, obrok u restoranu 9, a dnevna karta za prevoz oko 8 eura.

Na radnu vizu za Australiji čeka se u prosjeku oko šest meseci, te je bolje za početak uzeti turističku vizu. Postoje dvije vrste viza, jedna se dobija od poslodavca, a druga je okarakterisana kao “Program migracije opšte kvalifikovanih radnika” i važi za one koji nemaju garanciju poslodavca.

Za radnu vizu podnosi se elektronskim putem preko VEVO (Visa Entitement Verification Online) , a podnosioci zaht eva moraju imati između 18 i 45 godina i moraju imat položen IELTS test poznavanja engleskog.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *