Google vam nudi da skinete arhivu svega što ste ikad tražili (ako to možete podnijeti)

Možda je to zadnja stvar na svijetu koju želite čitati, ali Google misli da će biti dosta zainteresovanih. Potiho su lansirali mogućnost downloadovanja liste stvari koje ste ikad tražili. Doslovno svega što ste pretraživali preko njih.

Da, sve što ste ikad ukucali u njihove pretraživače kad ste bili ulogovani, negdje se čuva. Jezivo. Ali može biti i korisno. Možete ponovno pronaći neki genijalni sadržaj kojega se sjećate otprije a niste ga više nikad uspjeli pronaći.

Ovoga puta pročitajte dosadni tekst

Google se kune da će arhiva biti dostupna samo vama. Kad odete na ovu stranicu kliknite na zupčanik u gornjem desnom uglu i odaberite “download”. Iskočit će prozorčić s Googleovom molbom: “Pročitajte ovo, ovo nije uobičajeno trabunjanje.”

Bilo bi dobro da ovoga puta stvarno pročitate jer ćete petljati po osjetljivim stvarima. Kad ste spremni, kliknite “create archive” a Google će poslati mail kad arhiva bude spremna za skidanje s vašeg Google Drivea.

Pripazite na ove stvari kad skidate arhivu

Ne skidajte arhivu na kompjuteru koji nije vaš, držite je na mjestu gdje će biti samo pod vašom kontrolom. Razmislite o tome da prihvatite 2-Verification kako bi zaštitili svoj profil i osjetljive podatke, možda malo smanjite šansu da vas hakuju. Ako morate skinuti arhivu negdje drugo, provjerite možete li sve podatke kasnije prebaciti na svoj kompjuter i ukloniti ih s mjesta na kojem ste skidali.

Check Also

CUP pozvao potencijalne konstituente buduće vlade: Pokrenite stvarni a ne simulirani socijalni dijalog

Crnogorsko udruženje poslodavca (CUP) smatra za potrebno da upravo u sred predizbornih aktivnosti političkih partija …

Leave a Reply

Your email address will not be published.