10 teških pitanja za ulaz u Fejsbuk

Dodajte komentar

Fejsbuk je jedno od najpoželjnijih mjesta za rad. Nije ni čudo – tamo stažisti zarađuju 25.000 dolara godišnje više nego prosječni američki građani.

Dobijanje posla u Fejsbuku zbog toga nije nimalo lak zadatak, a kandidati između ostaloga moraju da odgovore na teška i neobična pitanja.

Biznis insajder je sastavio spisak 24 najtežih pitanja na razgovorima za posao u Fejsbuku, prikupljenih sa stranice Glassdoor na kojoj radnici ocjenjuju poslodavce.

Ovo je deset najzanimljivijih pitanja:

1. Postoji zgrada sa 100 spratova. Dobili ste dva identična jaja. Kako ćete upotrijebiti dva jaja da nađete sprat gdje će se jaje definitivno razbiti na bilo kom višem spratu, uključujući i taj sprat?

2. Koliko biste naplatiti pranje svakog prozora u Sijetlu?

3. Koliko ima usisavača u SAD-u?

4. Oteo vas je ruski gangster. Stavio je dva metka zaredom u prazan revolver koji prima šest metaka, zavrtio je bubanj, uperio revolver u vašu glavu i opalio. *klik* Još ste živi. Potom vas pita želite li da ponovno zavrti bubanj ili da opet povuče obarač. Koja je za svaku od ove dvije mogućnosti vjerovatnoća da ćete biti upucani?

5. Pokušavate da opljačkate kuće u jednoj ulici. Svaka kuća ima jednaku količinu gotovine. Vaš cilj je da opljačkate kuće tako da maksimizirate konačni ukradeni iznos. Jednom kada opljačkate kuću ne možete opljačkati kuću odmah pored te kuće.

6. Upravo ćete se ukrcati u avion za Sijetl. Želite da znate da li treba da ponesete kišobran. Možete nazvati tri prijatelja koji tamo žive i svakoga pitati pada li kiša. Za svakog od vaših prijatelja postoji 2/3 šanse da govori istinu i 1/3 da vas laže. Sva tri prijatelja kažu vam da pada kiša. Koja je vjerovatnoća da je u Sijetlu zaista kiši?

7. Da ste životinja, koja biste bili i zašto?

8. Da imate 100 brojeva kreditnih kartica (i sve informacije), kako biste zaradili što je više novca moguće za 24 sata koristeći samo online transakcije?

9. Koje imate mogućnosti da spriječite ljude na bežičnoj mreži na kojoj ste i vi (ali nemate prava administratora) da zauzimaju pojasnu širinu streamajući video-snimke?

10. Šta biste učinili tokom jednog dana provedenog ovdje?

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *