4 grozne poslovne navike s kojima morate da raskrstite

Dodajte komentar

Možda mislite kako već od ranog jutra treba da počnete da čitate mejove, ali vjerute nam, ne treba… Isto važi i za kraj dana, jer ova navika mogla bi da bude jedan od razloga zašto ne možete lako da zaspite.

Mejlovi
Možda mislite kako već od ranog jutra treba da počnete da čitate mejlove, ali ne treba. Dan treba da započnete u miru: uz šolju kafe, topli tuš, kvalitetan doručak, vježbe i slično. Isto važi i za kraj dana, jer ova navika bi mogla da bude jedan od razloga zašto ne možete lako da zaspite. Tada i tako ne možeš da učinite ništa po tom pitanju, prema tome…

Isključivanje
S obzirom da znamo koliko je teško isključiti se tokom užurbanog radnog dana, predlažemo da barem vikendima ostanete izvan dometa poslovnih mejlova i poziva. Subotom i nedjeljom, tehnologija bi trebalo da služi isključivo za dogovore s prijateljima i zabavu. 99 odsto toga i tako može da pričeka do ponedjeljka.

Neuredan sto
Jednostavno: neuredan sto neće vam dozvoliti da se pravilno koncentrišete na posao. Pobacajte sve nepotrebne stvari, iskoristite fijoke, stavite omiljenu sliku ili vazu s cvijećem na njega… Mogućnosti je koliko želite.

Kašnjenje
Ne samo da kašnjenje ostavlja utisak nepouzdanosti i nezainteresovanosti, kašnjenje će vas tjerati na još veću nervozu tokom dana pa i ostajanje duže u kancelariji, što sigurno ne želite. Pokušajte da stvari obavljate na vrijeme, kako bi imali više vremena i za kvalitetne pauze.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *