Ovo su skriveni biseri interneta

Dodajte komentar

Otkrijte tajne koje mnogi portali i aplikacije ostavljaju za nas da ih pronađemo. Jeste li znali da Chrome može biti zabavan i kada niste na internetu?

Internet je zanimljivo mesto, a još je zanimljivije kada počnete da otkrivate tajne koje mnogi portali i aplikacije ostavljaju za nas da ih pronađemo. Izdvojili smo nekoliko zabavnijih, a ostatak možete pogledati na OMG Facts.

1. Ako koristite Chrome i ne možete da se konektujete na internet, Google je osmislio igru koja će vas zabavljati dok internet ne proradi. Samo pritisnite dugme za razmak, na vašem ekranu će se pojaviti dinosaurus i igra počinje.

2. Google očigledno voli dinosauruse pa je stavio jednog i u Hangouts aplikaciju za mobilne telefone. Dok četujete s nekim upišite /shydino i toj osobi će dinosaurus iskočiti na ekranu. A ako ste fan My little ponya upišite /ponystream i pripremite se za invaziju šarenih konjića.

3. Na IMDb-ovoj stranici ocjene korisnika mogu postići maksimalnu ocjenu 10, ali komedija iz 1984.godine, This Is Spinal Tap, može dostići ocenu 11.

4. Ako na Google pretraživaču slika upišete Atari Breakout”, moći ćete da zaigrate tu igru.

5. Ukoliko vam je Facebook dosadan, promijenite jezik na English (Pirate) i nasmijte se uz prizvuk Pirata s Kariba.

6. Odete li na Black Acre Brewing web stranicu i kažete da ste mlađi od 21.god. dočekaće vas zanimljivo vizuelno i auditivno iznenađenje.

7. Spotify ponekad ostavlja skrivene poruke u informacijama o updateu aplikacije. Tako se može pročitati da je aplikaciju dizajnirao David Hasselhoff ili da aplikacija pušta bradu.

8. Firefox ima zanimljivu poruku o svom nastanku. Upišite “about:mozilla” na njihovu stranicu i saznajte koja je.

9. Globus ikona na Facebooku koja prikazuje obavještenja drugačija je zavisno od toga u kom se dijelu svijeta nalazite.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *