Održano predavanje u Američkoj privrednoj komori Kako uspješno voditi porodične firme?

Dodajte komentar

Američka privredna komora u Crnoj Gori organizovala je danas predavanje za svoje članice na temu „Porodične firme – stub razvoja ekonomije“. Predavanje je održao gdin Dragan Močević, preduzetnik, osnivač nekoliko kompanija i nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini, autor više konferencija iz oblasti odnosa sa javnošću i autor projekta „Porodične firme – stub razvoja ekonomije“.

Ocijenjeno je da su porodične firme generator rasta ekonomije, ali da je neophodno raditi na razvijanju svijesti ovažnosti pravilnog upravljanja porodičnim preduzećima.

Predavanju je prisustvovalo tridesetak predstavnika iz 15 kompanija članica komore, koje predstavljaju porodične biznise ili sa njima ostvaruju direktnusaradnju. Tokom predavanja, polaznici su imali priliku da saznaju više koja su specifičnosti i ključni izazovi sa kojima se porodični biznis suočava, poput izazova transfera firme iz prve u drugu generaciju, kao i uspostavljanja strukture i tradicije rukovođenja firmom.Takođe, kroz različite primjere iz prakse, predavanje je pružilo korisne savjete za uspješan razvoj porodičnih firmi.

Američka privredna komora kontinuirano organizuje različite radionice i predavanja koje su usmjerene ka unapređenju poslovnog i društvenog ambijenta u Crnoj Gori.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *