Disney trailerom za novi Star Wars isplatio pola franšize za serijal

Dodajte komentar

I najhladniji umovi Wall Streeta juče su skinuli kapu Disneyeu kad je puštena najava za novi film u serijalu “The Force Awakens”, prvi koji se snima pod Disneyevim okriljem.

Bilo je dovoljno nekoliko fenomenalnih kadrova i jedna rečenica Han Sola da dionice Disneya skoče 1 posto na 108,30 dolara. Iako su dan završile na 20 centi manje nego na otvaranju trgovanja, nakon zatvaranja berze nastavile su lebdjeti u rasponu od 0,17 posto, što je Disneyu donijelo 2 milijarde dolara.

 Film stiže pred najbrojniju publiku u istoriji

Čini se da je direktor Disneya Bob Iger bio u pravu kad je 2012. Lucasfilmu iskeširao 4 milijarde dolara za Star Wars franšizu ali najavljujući novi film nije htio ništa da prognozira.

Znamo da je Star Wars uvijek bio nevjerovatno uspješan” rekao je američkim medijima. Iger je podsjetio da od 2005. nije bilo novog filma iz serijala. “The Force Awakens” nastavlja gdje je 1983. stao šesti nastavak.

Za razliku od njega, novi Star Wars izlazi pred najbrojniju publiku u istoriji filma. “Danas imamo tržišta kakvih onda nije bilo, cijela Kina ide u bioskop. Tako da sam prilično uvjeren da ćemo dobro proći” rekao je Iger. Ako je suditi prema traileru, čovjek opet zna šta govori. Film u bioskope stiže za Božić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *