Arapi će graditi aerodrom i deset hotela u Ulcinju?

Izvršni direktor HTP Ulcinjska rivijera Radomir Mikan Zec kazao je Dnevnim novinama da kompanija Rojal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata planira da u Ulcinju izgradi aerodrom, a na Adi Bojani deset hotela sa pet i više zvjezdica.

Posao za stotine ljudi

Arapski investitori, koji su prošle sedmice obišli ostrvo Ada na ušću Bojane u more, prema riječima Zeca, obezbijedili bi posao za 500 do 1.500 radnika.

“Ukoliko posao bude dogovoren, Rojal grupa će osposobiti putnu infrastrukturu u ovom dijelu primorja, čime će se poboljšati saobraćajna povezanost Ulcinja sa ostalim dijelom države, ali i svijeta. Takva investicija unaprijedila bi kapacitet poljoprivrede i trgovine i povećala kvalitet turističke ponude’, istakao je Zec.

On smatra da najjužniji crnogorski grad ima sve potencijale da postane jedan od stubova turističke privrede Crne Gore, te da političke igrice ne bi smjele ugroziti njegov razvoj.

“Dolazak Rojal grupe u Ulcinj proizveo bi višestruke benefite po crnogorsku ekonomiju. Takve investitore treba podržati i ne smijemo postavljati uslove za njihov dolazak”, poručio je Zec.

Milionska ulaganja

Interesovanje za milionska ulaganja u Ulcinj Arapi su pokazali nakon što su nedavno odustali od kupovine Kraljičine plaže između Budve i Bara, i izgradnje luksuznog turističkog kompleksa na tom lokalitetu, vrij ednog 180 miliona eu ra. Razlozi odustajanja od in vestiranja u Kraljičinu plažu zvanično nijesu potvrđeni, a pretpostavlja se da je do toga dovelo oštro protivljenje Socijaldemokratske partije i dijela javnosti.

Za zadržavanje renomiranog investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata posebno se zalagao premijer Milo Đukanović, koji je prije par dana u Abu Dabiju razgovarao o tome sa krunisanim princom Emirata Mohamedom bin Zajedom A1 Nahijanom. Đukanović je i prije tri godine dogovarao investicije u Kraljičinu plaž, kada je, prilikom jedne od posjeta arapskim zvaničnicima, ubijedio Rojal grupu da dođe u Crnu Goru.

Check Also

Nakon kupovine Sberbank u Srbiji, Miodrag Kostić povećava udio u Addiko banci

Iako je kontinuirana kriza u posljednje tri godine mnoge stajala zatvaranja firmi, nema sumnje da …

Leave a Reply

Your email address will not be published.