Potpredsjednik UPCG izabran za novog zvaničnika Međunarodne organizacije rada

Dodajte komentar

Potpredsjednik Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Vladimir Čurović novi je zvaničnik Međunarodne organizacije rada (MOR) u kojoj će obavljati funkciju Višeg savjetnika za poslodavačke aktivnosti u Regionalnoj kancelariji MOR-a za Istočnu Evropu i Centralnu Aziju, sa sjedištem u Moskvi.

Kao član rukovodećeg tima Regionalne kancelarije MOR-a, Vladimir Čurović će u narednom periodu koordinirati radom krovnih poslodavačkih organizacija u deset zemalja – Rusiji, Azerbejdžanu, Bjelorusiji, Gruziji, Jermeniji, Kazahstanu, Kirgistanu, Tadžikistanu, Turkmenistanu i Uzbekistanu.

Iz Unije poslodavaca su saopštili da stupanje Vladimira Čurovića na dužnost novog zvaničnika MOR-a predstavlja svojevrsno priznanje za Crnu Goru koja je time dobila svog prvog predstavnika na nekoj od rukovodećih pozicija MOR-a – prve specijalizovane agencije UN-a, osnovane 1919. godine. Takođe, kako su kazali, ovaj čin je i veliko priznanje za UPCG u kojoj je Čurović, do prelaska u MOR, obavljao funkciju potpredsjednika i bio član Upravnog odbora i Izvršnog odbora, a u periodu od 2007. god do 2011. god. obavljao funkciju generalnog sekretara UPCG.

– Ostvareni rezultati i bogato profesionalno iskustvo stečeno tokom rada u UPCG, naročito kroz učešće u tripartitnom socijalnom dijalogu sa Vladom i sindikatom, međunarodnim projektima, te radnim grupama i tijelima formiranim za potrebe izrade propisa, strategija i akcionih planova koji su od značaja za održivi razvoj preduzeća i otvaranje novih radnih mjesta, preporučili su Čurovića za ovu odgovornu funkciju u sistemu MOR-a – navodi se u saopoštenju UPCG.

Do stupanja na dužnost višeg savjetnika za poslodavačke aktivnosti Regionalne kancelarije MOR-a za Istočnu Evropu i Centralnu Aziju, Vladimir Čurović je obavljao funkciju izvršnog rukovodioca Direkcije za radne odnose i administraciju ljudskih resursa u Elektroprivredi Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *