Facebook donosi besplatan internet za cijelu Evropu

Dodajte komentar

Osnivač društvene mreže Facebook Mark Zuckerberg najavio je novi projekat koji bi Evropi trebalo da donese ni manje ni više nego besplatan internet.

U nedavnoj sesiji na kojoj je Zuckeberg odgovarao na pitanja prisutnih znatiželjnika on je istakao kako će njegova misija da dvije trećine svijeta prekrije internet konekcijom biti proširena i na druge krajeve, a ne samo na Indiju, Zambiju i Kolumbiju.

On je na događaju organizovanom u utorak rekao kako će Facebookov projekat doći i u Evropu koju planira prekriti osnovnom i besplatnom internet konekcijom. Ipak, naglasio je kako je taj pristup izrazito rudimentalan, ali da je i takva konekcija bolja od nepostojanja iste.

Na pitanje šta očekuje od proširenja konekcije na siromašne države, Zuckerberg je rekao kako predviđa da će na novih milijardu konektovanih stanovnika planete doći 100 miliona onih koji će zahvaljujući internetu izaći iz siromaštva.

“Možete li zamisliti koliko vrijednih i pametnih ljudi i poduzetnika živi u tim zemljama i koji ne mogu doći do izražaja iz prostog razloga jer nemaju internet”, rekao je Zuckerberg.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *