LinkedIn ima čudnu novu opciju koja omogućava šefovima besplatan content management

Dodajte komentar

LinkedIn, društvena mreža s 350 miliona korisnika, platforma je koju njeni korisnici koriste za poslovno umrežavanje, traženje i nuđenje kako posla, tako i raznih edukacija i seminara. Odnedavno su ponudili još jednu opciju: menadžment na društvenim mrežama.

LinkedIn je predstavio Elevate, plaćenu aplikaciju koja korisnicima predlaže sadržaj, bazirano na algoritmima dobijenim korisničkim pretraživanjem. Potom te iste članke i sadržaje dijeli putem vlastite mreže ili preko Twittera. Planiraju uskoro i Facebook da uključe u cijeli koncept.

Elevate je od juče dostupan uskom broju ljudi koji će ga testirati. Svima će biti dostupan, a aplikacija će biti dostupna i za skidanje na iOS-u i Androidu. Međutim, samo će oni koji plate aplikaciju moći i koristiti.

Šta je zapravo Elevate?

Pojednostavljeno, Elevate bi bila platforma na kojoj korisnici društvenih mreža, putem društvenih mreža dijele društveni sadržaj. Uporediva s Hootsuiteom i Bufferom, i Elevate je namijenjena kako profesionalcima, tako i amaterskim entuzijastima.

Za profesionalce je ova aplikacija korisna, jer im omogućava da budu redovni na društvenim mrežama, čak i kada nemaju vlastitih poveznica koje bi dijelili s drugima. Moći će kreirati posebne teme sa sadržajima koje žele da prate.

Zanimljivo je i to da se Elevate može koristiti kako bi se kompanije zbližile sa svojim radnicima, ali i kako bi oni bili aktivniji na društvenim mrežama. Preko dijeljenja sadržaja oni postaju vidiljiviji, a to doprinosi većem “saobraćaju” na njihovu profilu. “Elevate zaposlenima pomaže da budu društveni profesionalci”, pojednostavljeno rečeno riječima produkt menadžera Willa Suna.

Upravo to umrežavanje radnika neke kompanije za LinkedIn predstavlja neiskorišten potencijal. Oni kažu da je tek dva posto radnika neke kompanije spremno preko LinkedIna podijeliti vijesti vezane za njihovu kompaniju, a bez obzira na to imaju i do deset puta više kontakata od svojih poslodavaca.

Besplatan content management?

LinkedIn je odlučio da podijeli neke od ranih rezultata pilot projekta. Ne čudi, zato, da su brojke pozitivne. Prema njima, svaki od šest sadržaja koje podijelite donosi vam šest pogleda na profil, koji rezultiraju sa dva nova kontakta.

Kažu i da kad zaposleni dijeli sadržaj vezan uz svoju kompaniju, njegov poslodavac za rezultat ima šest novih potraga za poslom, tri pogleda na službeni profil kompanije i jednim novim pratiocem. To im pomaže da bolje zaposle, reklamiraju i prodaju, piše Tech Crunch.

Rješenje za podsticanje angažmana na društvenim mrežama

Jasno, Elevate i LinkedInu donosi puno potencijalnih koristi. Kako i dalje teže rastu i većim prihodima, kompanija se zadnjih godina dala u istraživanje mnogo različitih područja interesa, što bi im trebalo izgraditi sadržajniju poslovnu strategiju.

Iako je Elevate jedno od rješenja za podsticanje prometnosti i angažmana na LinkedInu, pred njima je još dug put za to. Izgradnja plaćenog B2B menadžmenta na društvenim mrežama takođe pruža LinkedInu potencijalni prihod za razvoj budućih poslovnih rješenja.

Prihodi u zadnjem kvartalu koje je LinkedIn ostvario iznosili su 643 miliona dolara. Kako mreža sazrijeva, Elevate može pomoći podići ljestvicu za B2B menadžment i buduće poslovanje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *