Prijavite se za stipendiju italijanske ambasade

Dodajte komentar

Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne saradnje MAECI Italije i ove godine dodjeljuje crnogorskim studentima stipendije čija je svrha da se podrži širenje poznavanja italijanskog jezika i kulture, da se ojačaju lingvističke i kulturne veze sa prijateljskim zemljama, te da se doprinese usavršavanju i istraživačkim aktivnostima na italijanskim naučnim i edukativnim državnim institucijama.

“Stipendije će se dodjeljivati za period od tri, šest, ili devet mjeseci za dodiplomske studije (1° ciclo), ili specijalističke studije (laurea specialistica/magistrale, 2° ciclo), studije u oblasti umjetnosti/muzike (akademije, konzervatorijumi, gluma, restauracija), master prvog i drugog nivoa (u ovom slučaju nije predvidjeno oslobadjanje od plaćanja školarine)”, saopšteno je iz Ambasade Italije.

Takođe, stipendije se dodjeljuju za istraživačke doktorate, specijalizacije (osim u oblasti medicine), za obrazovne i istraživačke projekte u saradnji sa CNR (Centro Nazionale delle Ricerche), Istituto Superiore di Sanità, ili druge državne univerzitetske, muzejske i arhivske institucije, napredne kurseve italijanskog jezikai kurseve italijanskog jezika i kulture za profesore italijanskog jezika.

Kandidati moraju da posjeduju odgovarajuće diplome za upis na odabrani kurs, potvrdu da govore italijanski jezik i da imaju između 18 i 35 godina.

Zainteresovani kandidati treba da se prijave on line tako što će popuniti odgovarajući aplikacioni formular koji se nalazi na internet adresi Ministarstva vanjskih poslova Italije.

Kandidati mogu dodatne informacije pronaći na internet stranici Ambasade Italije u Podgorici.

Neophodno je da se kandidat prvo registruje kao korisnik.

Rok koji je neophodno ispoštovati za slanje Formular i skeniranuna kopiju prve stranice pasoša treba poslati najskasnije je 13. maja u 12 sati.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *