Dan: Royal Grupa poslala dopis ministarstvu – Arapi zvanično odustali od Kraljičine plaže

Dodajte komentar

Rojal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zvanično je obavijestila Ministarstvo turizma da odustaje od ugovora o kupovini Kraljičine plaže, potvrdilo je „Danu” više izvora bliskih Vladi.

Oni su ministru Branimiru Gvozdenoviću poslali zvaničan dopis u kojem su, prema našim saznanjima, naveli da im je žao što nije uspjela da se realizuje investicija.

Arapi će najvjerovatnije danas poslati zvaničan dopis opštinama Bar i Budva da odustaju od investicije. Te dvije opštine će zbog njihovog odustajanja ostati bez 21,2 miliona eura prihoda planiranih budžetom za ovu godinu.

Rojal grupa, odnosno Kvins bič divelopment, čiji je osnivač Hidra komršal, iza koje prema tvrdnjama portala Asrar Arabija stoji bivši palestinski ministar Mohamed Dahlan, bila je spremna da za preko 40 hektara zemljišta na pjeni od mora plati 21,2 miliona eura. Dahlana je palestinski predsjednik Mahmud Abas optužio za umiješanost u ubistvo Jasera Arafata i pronevjeru desetina miliona iz državnih fondova.

Rojal grupa, prema našim saznanjima, u dopisu nije navela na koji član ugovora se poziva zbog raskida. Prema ugovoru, ukoliko je za odustajanje kriva Vlada, onda bi Crna Gora morala da vrati pola miliona eura garancija, dok bi držva garanciju zadržala ako je krivac za odustanak Rojal grupa. Treća opcija je da se ugovor nije mogao realizovati zbog Skupštine. U tom slučaju niko nema finansijskih obaveza prema drugoj strani.

Protiv prodaje Kraljičine plaže je od početka bio SDP, zbog čega Vlada nije imala većinu u Skupštini.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *