Facebook strana vrijedna 7 miliona dolara

Dodajte komentar

Društvene mreže su odličan način da kompanije budu u kontaktu sa svojim potencijalnim ili trenutnim klijentima. Ipak, one se mogu koristiti kao alat kojim se zarađuje novac, što možemo vidjeti na primjeru njemačkog proizvođača automobila.

Mercedes je jedan od najpopularnijih proizvođača automobila u čitavom svijetu, tako da im nije potrebna neka posebna reklama ili promocija, ali ipak, oni nisu htjeli da zaostaju za svojom konkurencijom pa su stoga napravili svoju stranu na društvenoj mreži Facebook.

U julu ove godine, Mercedes strana na Facebooku imala je 15 miliona “lajkova”, a sada već ima više od 17 miliona.

Ovaj podatak nije nimalo beznačajan, s obzirom na to da je procijenjena vrijednost ove Facebook strane 7.2 miliona eura, čime nijedan drugi proizvođač automobila ne može da se pohvali. Na drugom mjestu po ovom rangiranju nalazi se strana Aston Martin kompanije vrijedna 3.48 miliona eura, dok je treće mjesto zauzeo Land Rover sa procijenjenom vrijednošću od 2.8 miliona eura.

Kako bi obileležili ovaj važan trenutak i proslavili svoj uspjeh, dizajneri iz Mercedes brenda su uz pomoć ljepljive trake na zidu kreirali veoma autentičnu repliku njihovog AMG GT modela u razmjeri 1:1.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *