Atlas dokapitalizuje banku sa 10 miliona

Dodajte komentar

Na sjednici skupštine akcionara Atlas banke, u vlasništvu Duška Kneževića, koja je održana 3. aprila ove godine donijeta je odluka o dokapitalizaciji te banke u iznosu od 10 miliona eura, potvrđeno je „Danu” iz više izvora.

Na skupštini akcionara donijeta je odluka o dokapitalizaciji, u skladu sa predloženim na skupštini. Blagovremeno i naknadno ćemo Vas obavijestiti o svim preostalim detaljima, saopšteno je „Danu” iz Atlas banke.

Takođe, prema podacima koji su objavljeni u Službenom listu, 23. februara ove godine, u Centralnom registru privrednih subjekata, društvo za upravljanje investicionim fondom Atlas Mont, odlukom i statutom, od 2. aprila ove godine upisalo je povećanje kapitala za milion eura.

Atlas banka je prošlu godinu završila sa neto profitom od 207 hiljada eura. Akcijski kapital banke iznosio je 25,6 hiljada eura, a neraspoređena dobit 627 hiljada eura.

Prema podacima Centralne depozitarne agencije, u vlasništvu Atlas kapital holding limitid je 32 odsto Atlas banke, iza zbirnog kastodi računa skriven je vlasnik 23 odsto akcija, Atlas invest ima 10 odsto, kompanija Ćerere spa posjeduje osam odsto, Hipotekarna banka 4,8 odsto, Podravska banka 3,3 odsto, dok otvoreni investicioni fond Atlas mont u postupku transformacije ima tri odsto udjela u Atlas banci.

Glavni izvršni direktor Atlas banke je Đorđe Đurđić.

„Dan” saznaje iz više izvora bliskih banci da je razlog za dokapitalizaciju Atlas banke loša finansijska situacija u koju je zapala Atlas grupa, kao i loše poslovanje kompanija koje lično ili preko povezanih lica kontroliše Knežević, a koje posluju na Kipru, u Rusiji i Srbiji. Prema nezvaničnim saznanjima, Kneževićeva banka u Moskvi izgubila je osam miliona eura samo zbog toga što je Crna Gora uvela sankcije Rusiji.

(Dan)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *