TOP 10 bogatih i uspješnih direktorki

Dodajte komentar

Žene na pozicijama direktora su nekada bile prava rijetkost u poslovnom svijetu, u kom su dominirali muškarci. Ipak, vremena se mijenjaju, pa su sada dame podjednako zastupljene u svijetu biznisa i često vode svoje kompanije koje postižu visoke i zavidne uspjehe.

Predstavljamo vam našu listu top 10 lijepih, uspješnih i bogatih izvršnih direktorki.

10. Tajra Benks $90 miliona
Tajra Benks se možda nalazi na 10 mjestu, ali ipak se svrstava među najbogatije izvršne direktorke. Ova bivša manekenka, voditeljka i televizijska ikona, sada dominira poslovnim svijetom i ima preko 90 miliona dolara u svom džepu.

9. Aleksa Von Tobel $100 miliona
Deveta dama na listi je Aleksa Von Tobel, koja je “teška” 100 miliona dolara. Ona je inače napustila harvardsku poslovnu školu i uspješno lansirala LearnVest kompaniju. Njena onlajn zajednica daje vam mogućnost upravljanja vašim finansijama sa veoma malo truda.

8. Sofija Amoruso $250 miliona
Istetovirana Sofija Amoruso nalazi se na osmoj poziciji, sa vrijednošću od oko 250 miliona dolara. Ona ima 29 godina i započela je svoju imperiju pod nazivom Nasty Gal, kao e-bay onlajn prodavnicu koja je specijalizovana za žensku garderobu. Sada ima bazu kupaca veću od 550.000 i oko 100 miliona prihoda godišnje. Nasty Gal kompanija imenovana je kao najbrže rastuća prodajna kompanija od strane Inc. magazina.

7. Marisa Majer $300 miliona
Bivša direktorka Google kompanije, a sadašnja izvršna direktorka Yahoo-a, Marisa Majer je sedma na našoj listi, a vrijedi oko 300 miliona dolara. U Google kompaniji, ona je bila prvi inženjer ženskog pola koji se peo korporativnim merdevinama sve do pozicije potpredsjednika, nakon čega je prešla u konkurentsku Yahoo kompaniju. Otkako je postala izvršni direktor, ona je dala novi život sajtu Flickr, kreirala je novi lejaut home strane i kupila je kompaniju Tumblr.

6. Dženifer Himan $300 miliona
Rent the Runway izvršna direktorka Dženifer Himan je šesta na našoj listi sa vrijednošću od 300 miliona dolara. Ona je razvija ideju za svoju kompaniju jednog dana kada ona i njena sestra nisu imale šta da obuku. Kao rezultat, kreirala je biznis koji iznajmljuje dizajnerske haljine i aksesoare. U početku, to je bila onlajn kompanija, a sada postoji i u formi prave prodavnice.

5. Tori Burč $1 milijarda
Broj pet je zauzela Tori Burč, koja može mirno da spava jer je vrijedna milijardu dolara. Ona je kreirala milijardersku industriju za manje od deset godina i osnovala Tory Burch Foundation koja investira u biznise žena širom svijeta.

4. Hejli Barna and Kejti Bošamp $1 milijarda
Hejli Barna i Kejti Bošamp zauzimaju treću i četvrtu poziciju na našoj listi, i to sa razlogom.

3. Hejli Barna and Kejti Bošamp $1 milijarda
One su izvršne direktorke Birchbox kompanije, koja se bavi ličnom njegom, a obe imaju vrijednost od milijardu dolara. One su se upoznale u harvardskoj poslovnoj školi i tako je njihova pustolovina započela.

2. Lesli Blodžet $1.7 milijardi
Izvršni direktor Bare Escentuals kompanije, Lesli Blodget, nalazi se na drugom mjestu i vrijedi oko 1.7 milijardi dolara. Njena kompanija započela je kao mali proizvodni pogon proizvoda za kupanje i negu tijela, a ubrzo potom je uočila priliku za prodaju kozmetike koja je bazirana na zdravim mineralima. Nakon što se udružila sa QVC, njena prodaja je skočila do neba, pa je kompanija prodata japanskom beauty mogulu, Shiseido.

1. Dilan Loren $7.5 milijardi
Ćerka Ralfa Lorena i osnivač Dylan’s Candy Bar kompanije, nalazi se na prvom mjestu na našoj listi. Ona je osnovala najpoznatijiu i najveću prodavnicu slatkiša na svijetu, a lansirala je 2001. godine. Postojale su glasine da je njen slavni otac želio da napravi parfem sa imenom Dylan, ali ga je ona odgovorila od toga. Htjela je da se njeno ime vezuje isključivo za njen brend.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *