Ovo su najbolji part-time poslovi za 2015. godinu

Dodajte komentar

Sudeći po novoj analizi portala CareerCast, mnogi zaposleni sa punim radnim vremenom izgleda ne bi imali problema sa zaradom kada bi iznenada izgubili posao. Prva dva mjesta na listi najboljih part-time poslova zauzeli su programeri i menadžment analitičari, pokazala je ova analiza.

Dok menadžment analitičari mogu da pomognu u poboljšanju efikasnosti neke organizacije, programeri očekivano sve više ovladavaju tržištem kao izuzetno traženi kadar. Prema ovoj analizi, oni su odlično plaćeni čak i kada rade part-time, jer njihova satnica u Americi ima vrijednost oko 36 dolara.

Administratori mreža su treći na listi part-time poslova za 2015. godinu, a njihov radni sat se naplaćuje skoro 35 dolara. Iako ne toliko poznato, ovo zanimanje se sve više probija na tržištu.

Da je rad od kuće veoma popularan pokazuje i činjenica da je u Americi samo u januaru ove godine bilo oko 27 miliona part-time angažovanih radnika, prema statistici američkog Biroa za rad. Sve je više poslova koji se mogu raditi part-time i od kuće, a zarada nije mala.

Ono što je jako zanimljivo je da ni zaposleni više ne biraju ovakav način angažovanja ne zato što ne mogu da nađu ništa drugo, nego zato što baš to žele.

A evo i zašto.

Ne samo da neki od zaposlenih mogu da zarađuju za život na ovaj način, nego mogu da zarade i više nego da rade puno radno vrijeme. Ovo naročito važi za IT stručnjake.

Umjesto da rade jedan posao, oni mogu istovremeno raditi part-time za više poslodavaca, što im na kraju donese veću cifru ukupnih mjesečnih primanja, nego što bi im donio rad za jednu kompaniju.

Ono što je takođe velika prednost part-time posla je ta što zaposleni ima vremena da radi na pokretanju sopstvenog biznisa, tako da mu ovakvo angažovanje može otvoriti vrata preduzetništva.

Posebno je zanimljivo da su se na ovoj listi našli i pisci, lektori, ali i vozači transportnih kamiona.

Pogledajte listu najpopularnijih part-time poslova za 2015. godinu:

1. Menadžment analitičari − 37.79 dolara na sat,

2. Programeri − 35.71 dolara na sat,

3. Administratori mreža − 34.88 dolara na sat,

4. Računovođa − 30.55 dolara na sat,

5. Analitičari tržišta − 28.99 dolara na sat,

6. Pisci − 26.89 dolara na sat,

7. Grafički dizajner − 21.22 dolara na sat,

8. Lektor − 15.93 dolara na sat,

9. Vozači kamiona za dostavu − 13.23 dolara na sat.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *