Denković ostaje u KAP-u

Dodajte komentar

Privredni sud odbio je u ponovljenom postupku tužbeni zahtjev kiparsko-ruskog CEAC-a Olega Deripaske, kojim je tražio da se poništi ugovor koji je stečajni upravnik Kombinata aluminijuma Veselin Perišić zaključio sa tivatskom kompanijom Politropus Alternative u vlasništvu ukrajinskog biznismena Romana Denkoviča.

Apelacioni sud je prethodno poništio prvu odluku Privrednog suda da se odbije ovaj tužbeni zahtjev.

Denkovičeva kompanija je za 450.000 eura kupila dva bazena crvenog mulja u KAP-u, zgradu bivše laboratorije KAP-a i plac u Spužu.

Sutkinja Privrednog suda Borjanka Zogović u ponovljenom postupku utvrdila je da su “neosnovani navodi tužioca da je ugovor ništav iz razloga što je ponuda drugotuženog Politropusa u suprotnosti sa uslovima oglasa za javno nadmetanje, shodno kojem se smatraju nevažećim ponude koje se pozivaju na druge ponude, odnosno da je bila uslovljena uspjehom Politropusa da kupi dio imovine Prerade u stečaju”.

Denkovič je za dva miliona eura kupio dio imovine Prerade u stečaju, koja je bila u vlasništvu Kombinata aluminijuma.

“Navodi tužioca da je imovina koja je predmet prodaje značajno veće vrijednosti od kupoprodajne cijene iz ugovora od 8. jula 2014. takođe ne predstavljaju razlog za utvrđivanje ništavosti”, navodi se u presudi.

Sudi ja Zogovićeva utvrdila je da je bez značaja u ovoj pravnoj stvari bilo pozivanje tužioca na naredbu koju je donio sud u Nikoziji, kojom se zabranjuje raspolaganje imovine prvotuženom KAP-u.

Privredni sud je ranije po sličnom osnovu odbio tužbeni zahtjev i druge Deripaskine kompanije vezano za kupoprodajni ugovor KAP-a u stečaju sa Politropus Alternativom.

Ruski povjerioci CEAC, En plus grupa i VTB banka osporavaju i ugovore sa vlasnikom Uniproma o kupoprodaji imovine Kombinata aluminijuma i dijela Prerade.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *