Profit Rudnika uglja povećan devet puta

Dodajte komentar

Pljevaljski Rudnik uglja završio je prošlu godinu sa neto profitom od 2,5 miliona eura, što je za 2,2 miliona ili devet puta više nego godinu ranije, pokazuju podaci iz finansijskog izvještaja objavljenog na sajtu Montenegroberze.

Akumulirani gubitak kompanije smanjen je sa 20,7 na 19,8 miliona eura, dok je istovremeno prikazana neraspoređena dobit od 2,5 miliona eura.

Ukupan poslovni prihod kompanije iznosio je 44,7 miliona eura, svega 400 hiljada više nego prethodne godine. Istovremeno poslovni rashod je smanjen za 2,3 miliona eura na 39,4 miliona.

Najznačajnije uštede od dva miliona ostvarene su kod ostalih troškova, dok su troškovi za zaposlene neznatno povećani na 16,7 miliona eura. Dugoročne obaveze kompanije smanjene su za 5,8 miliona na 22 miliona, a sa 43,1 na 40,4 miliona.

Potraživanja kompanije smanjena su sa 7,7 na 5,8 miliona eura. Vrijednost nekretnina, postrojenja i opreme, u odnosu na kraj 2013. godinje, manja je za pet miliona eura. Pojedinačno najveći akcionar Rudnika je italijanska A2A sa 39,4 odsto, dok država ima 31 odsto akcija. Najveći mali akcionar je Aco Đukanović sa oko 11 odsto akcija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *