Američka privredna komora partner u promovisanju potencijala Crne Gore

Dodajte komentar

Ministar finansija dr Radoje Žugić sa saradnicima primio je danas predstavnike Američke privredne komore, na čelu sa novom izvršnom direktoricom, g-đom Ivanom Jovović.

Sastanak je bio prilika da se, na partnerskoj osnovi, razmijene informacije o biznis ambijentu i investicionoj klimi u Crnoj Gori kako bi se identifikovale oblasti u kojima treba snažiti saradnju, a sve u cilju uklanjanja barijera i adekvatnijeg prezentovanja ponude domaćeg tržišta inostranim partnerima.

Imajući u vidu da je Američka privredna komora asocijacija privrednika od velikog međunarodnog uticaja, ministar Žugić je naglasio da bi intezivnija saradnja sa američkim investitorima, crnogorskoj ekonomiji donijela ne samo ekonomske benefite, već i element sigurnosti, koji je od krucijalne važnosti za njenu održivost i finansijsku stabilnost.

Predstavnici AmCham Montenegro istakli su značaj transparentnog i predvidljivog regulatornog okvira i implementacije usvojenih mjera za poslovno okruženje u Crnoj Gori. Američka privredna komora nastoji da bude aktivan posrednik između međunarodne poslovne zajednice i donosioca odluka u Crnoj Gori, i time doprinese unapređenju poslovnog ambijenta u cilju privlačenja stranih investicija.

Zajednički je dogovoreno da se, u narednom periodu, intezivira saradnja kroz aktivnije uključivanje predstavnika Američke privredne komore u procese analize i kreiranja novih podsticajnih politika, shodno čemu je ministru upućen poziv za učešće na predstojećem okruglom stolu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *