Konferencija “Lideri za lidere”, Zagreb, 8. maj, pod sloganom “BUSINESS TRENDS, INNOVATIONS & GROWTH”

Dodajte komentar

Konferencija Lideri za lidere drugu godinu zaredom u organizaciji Mirakula i Motivacionog govornika okuplja vodeće regionalne menadžere i preduzetnike iz ICT-a, marketinga, finansija, proizvodnje, edukacije i poslovnog savjetovanja.

U tradicionalno inspirativnom, pozitivnom raspoloženju ispunjenom izazovima i mogućnostima, a uz zanemarivanje standardnih poslovnih floskula ‘trebamo’, fokus konferencije je na proaktivnosti i konkretnim primjerima ‘napravili smo’, ‘griješili smo’, iz grešaka učimo i želimo to podijeliti s drugima, kako bi se povećao broj uspješnih kompanija.

Konferencija Lideri za lidere će se i ove godine održati u Hotelu Westin, u Zagrebu 8. maja 2015., s temom BUSINESS TRENDS, INNOVATION & GROWTH, a započeće kratkim pojedinačnim obraćanjem prošlogodišnjih panelista, ‘Lidera ambasadora’ auditorijumu.

Više od dvadeset lidera će konkretnim primjerima i poslovnim situacijama pokazati koji su trendovi u poslovanju, marketing managementu te kako finansirati projekte s ciljem osvajanja novih tržišta. Novi tehnološki trendovi mogu doslovce izbrisati kompanije koje ih nisu prepoznale na vrijeme i prilagodile se, ali im i pružiti neslućene mogućnosti razvoja, ukoliko ih kvalitetno implementiraju u svoje poslovanje.

Na konferenciji se očekuje preko 200 učesnika iz Hrvatske i regije, većinom preduzetnika i managera iz najuspješnijih regionalnih kompanija. Konferencija je suma poslovnog i životnog iskustva lidera iz regije, koncentriranih u 4 strateška panela, dok drugi blok panela započinje zanimljivim predavanjem “Guerrilla Leadership: Leading from the middle rather than the front”, koje će održati dr. Ernie Stark – RIT Croatia.

 TECHNOLOGY & INNOVATION
Panelisti: Tomislav Bilić, Ante Mandić, Krešo Perica, Damir Sabol, Ivan Vidaković

 MARKETING MANAGEMENT – DIGITAL BUSINESS & TECHNOLOGY TRENDS
Panelisti: Mario Fraculj, dr.sc. Jadranka Ivanković, Marina Pulišić, Nikola Vrdoljak, Nikola Žinić

 Guerrilla Leadership: Leading from the middle rather than the front, dr. Ernie Stark

 PROJECT MANAGEMENT & FINANCING
Panelisti: Kristijan Buk, Denis Čupić, prof.dr.sc. Pero Lučin, dr.sc. Vladimir Preveden, Marko Remenar

 BUSINESS GROWTH & EMERGING MARKETS
Panelisti: Tomislav Debeljak, Mladen Fogec, Lana Popović, dr. Thomas Sichla, Zoran Uranjek

Cilj konferencije je podsticati sagledavanje šire slike potencijalnih mogućnosti koje su pred nama, kako bi se promjenom perspektive mogla steći bolja slika funkcionisanja biznisa.

‘Lideri ambasadori’ konferencije su i ove godine stali uz konferenciju Lideri za lidere, između ostalih to su: Ivana Medo Bogdanović, dr.sc. Miroslav Dragičević, prof.dr.sc. Ivan Đikić, Boris Galić, Ivan Gligora, Dubravko Hoić, Damir Hoyka, Donald Hudspeth, Dragutin Kamenski, Ivana Kolar, Gordan Kožulj, Vlado Krauthaker, Zdenko Leko, Branimir Muidža, Dimitrije Popović, Ivo Usmiani.

‘Lideri ambasadori’ konferencije će u uvodnom dijelu, svjesni ličnog i organizacijskog gubitka nekorištenja čovjekove strasti, talenta i inteligencije na radnom mjestu, prenijeti podsticajne riječi i ‘Ti to možeš!’ osjećaj svim učesnicima konferencije kako bi svako pojedinačno pronašao sebe, svoj glas i nastavio upravljati sam sobom i svojim timom. To je ujedno i ovogodišnji konferencijski slogan: Take responsibility!

Pokrovitelji konferencije su Vocor media i Virtus dizajn. Edukacijski pokrovitelj je RIT Croatia, a medijski pokrovitelji su BIZdirekt, Tportal, JaTrgovac, Business magazine, EduCentar, Outdoor akzent, Narodni radio, Antena Zagreb, SEEbiz.eu, banka.hr, Advertiser Serbia, Poslovne novine, Zagreb Plakat, Moj posao, Poslovni turizam i SEEbiz.net.

Konferenciju takođe podržavaju institucionalni partneri HUP, Udruga italijanskih preduzetnika u Hrvatskoj te Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora.

Više informacija o konferenciji, s detaljnom agendom i opisom, možete pronaći na službenim web stranicama: Konferencija Lideri za lidere.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *