Crna Gora u magazinu Turkish Airlines-a

Dodajte komentar

Crna Gora je predstavljena u najnovijem broju in-flight magazina Skylife turske avio-kompanije Turkish Airlines-a koji se štampa u četiri miliona primjeraka.

Direktor predstavništva Turkish Airlines-a u Podgorici Oguz Ali Turkeli izjavio je za Radio Crne Gore da su na tom projektu radili godinu i da je objavljivanje reportaže o turističkom potencijalima Crne Gore u Skylife magazinu veliki uspjeh .

“Za objavljivanje i najmanjeg teksta u Skylife magazinu čeka se i po nekoliko godina , tako da smo veoma zadovoljni što je naš projekat uspio za relativno kratko vrijeme . Na osam stranica prikazane su ljepote vašeg primorja sa akcentom na Kotor, zatim Nacionalni parkovi , ekstremni sportovi ,organska hrana . Sve su to i prednosti ove ,za mene , jedne od najljepših država ne samo u regionu nego i šire . Magazin je odštampan u preko 4 miliona primjeraka i svi putnici na našim letovima ka više od 260 destinacija, imaće priliku da saznaju pojedinosti o Crnoj Gori . Moram da dodam da se magazin nalazi i u predstavništvima Turkish Airlines-a tako da je i to dodatna mogućnost za promociju”, rekao je Turkeli.

Strategija poslovanja predstavništva Turkish Airlines-a u Crnoj Gori bazira se na promociji turističkih potencijala na svim prestižnim sajmovima širom svijeta .

Turkeli smatra i da je 2015. godina Crne Gore.

“Kotor je za nas zlatna riječ i naša ideja vodilja u strategiji poslovanja . Smatram da grad UNESCO može zauzeti mjesto koje je imao Dubrovnik a za koji su minulih godina bili veoma zainteresovani turisti iz Turske i gdje su masovno dolazili . Istorijske vrijednosti , ambijent starog grada , muzeji , more , Bokokotorski zaliv – siguran sam da će dobiti šansu kod naših putnika . Moram još da dodam , Kotor je u prvom planu ali i Nacionalni parkovi , sve prednosti koje na jednom mjestu malo koja država ima kao vaša – planine i more u jednom danu”.

Predstavništvo Turkish Airlines otvoreno je prije 4 godine i tada su realizovana po 3 leta sedmično za Istanbul .

Zahvaljujući upornoj promociji Crne Gore od predstojeće turističke sezone ta kompanija uvodi još tri dodatna leta na relaciji Podgorica – Istanbul, i obratno.

“Imaćemo ukupno 10 letova od 26. juna i ako bude sve teklo po planu naredne sezone imaćemo 14 , odnosno dva leta dnevno na relaciji Podgorica – Istambul , kao i u suprotnom smjeru . Međutim , kao što nam je cilj da dovedemo što više turista u Crnu Goru mi ćemo se potruditi da i građanima ove lijepe države ponudimo putovanja do udaljenih destinacija . Ekskluzivno za Javni servis mogu da najavim , uskoro , let od Podgorice ka Nju Delhiju , Akabi ( Jordan ) i Africi”, navodi Turkeli.

U organizaciji predstavništva Turkish Airlines – a u Crnoj Gori , uz podršku Nacionalne Turističke Organizacije , od 16. do 19. aprila boraviće devet novinara iz prestižnih redakcija Turske .

“Biće to prilika da obiđu i jug i sjever Crne Gore , da zabilježe i prenesu svoje utiske kroz novinske članke , radio i TV reportaže . Biće to i najbolja promocija Crne Gore za nova svjetska tržišta”, kaže Turkeli .

Gorica Šaković, Radio Crne Gore, rtcg.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *