Crna Gora u magazinu Turkish Airlines-a

Crna Gora je predstavljena u najnovijem broju in-flight magazina Skylife turske avio-kompanije Turkish Airlines-a koji se štampa u četiri miliona primjeraka.

Direktor predstavništva Turkish Airlines-a u Podgorici Oguz Ali Turkeli izjavio je za Radio Crne Gore da su na tom projektu radili godinu i da je objavljivanje reportaže o turističkom potencijalima Crne Gore u Skylife magazinu veliki uspjeh .

“Za objavljivanje i najmanjeg teksta u Skylife magazinu čeka se i po nekoliko godina , tako da smo veoma zadovoljni što je naš projekat uspio za relativno kratko vrijeme . Na osam stranica prikazane su ljepote vašeg primorja sa akcentom na Kotor, zatim Nacionalni parkovi , ekstremni sportovi ,organska hrana . Sve su to i prednosti ove ,za mene , jedne od najljepših država ne samo u regionu nego i šire . Magazin je odštampan u preko 4 miliona primjeraka i svi putnici na našim letovima ka više od 260 destinacija, imaće priliku da saznaju pojedinosti o Crnoj Gori . Moram da dodam da se magazin nalazi i u predstavništvima Turkish Airlines-a tako da je i to dodatna mogućnost za promociju”, rekao je Turkeli.

Strategija poslovanja predstavništva Turkish Airlines-a u Crnoj Gori bazira se na promociji turističkih potencijala na svim prestižnim sajmovima širom svijeta .

Turkeli smatra i da je 2015. godina Crne Gore.

“Kotor je za nas zlatna riječ i naša ideja vodilja u strategiji poslovanja . Smatram da grad UNESCO može zauzeti mjesto koje je imao Dubrovnik a za koji su minulih godina bili veoma zainteresovani turisti iz Turske i gdje su masovno dolazili . Istorijske vrijednosti , ambijent starog grada , muzeji , more , Bokokotorski zaliv – siguran sam da će dobiti šansu kod naših putnika . Moram još da dodam , Kotor je u prvom planu ali i Nacionalni parkovi , sve prednosti koje na jednom mjestu malo koja država ima kao vaša – planine i more u jednom danu”.

Predstavništvo Turkish Airlines otvoreno je prije 4 godine i tada su realizovana po 3 leta sedmično za Istanbul .

Zahvaljujući upornoj promociji Crne Gore od predstojeće turističke sezone ta kompanija uvodi još tri dodatna leta na relaciji Podgorica – Istanbul, i obratno.

“Imaćemo ukupno 10 letova od 26. juna i ako bude sve teklo po planu naredne sezone imaćemo 14 , odnosno dva leta dnevno na relaciji Podgorica – Istambul , kao i u suprotnom smjeru . Međutim , kao što nam je cilj da dovedemo što više turista u Crnu Goru mi ćemo se potruditi da i građanima ove lijepe države ponudimo putovanja do udaljenih destinacija . Ekskluzivno za Javni servis mogu da najavim , uskoro , let od Podgorice ka Nju Delhiju , Akabi ( Jordan ) i Africi”, navodi Turkeli.

U organizaciji predstavništva Turkish Airlines – a u Crnoj Gori , uz podršku Nacionalne Turističke Organizacije , od 16. do 19. aprila boraviće devet novinara iz prestižnih redakcija Turske .

“Biće to prilika da obiđu i jug i sjever Crne Gore , da zabilježe i prenesu svoje utiske kroz novinske članke , radio i TV reportaže . Biće to i najbolja promocija Crne Gore za nova svjetska tržišta”, kaže Turkeli .

Gorica Šaković, Radio Crne Gore, rtcg.me

Check Also

Opština Golubovci računa da Zeta može da zaradi 1,6 miliona

Prema preliminarnim podacima, do kojih je “Dan” došao iz nezvaničnih izvora, studija opravdanosti teritorijalne promjene …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *