Raste cijena zlata

Dodajte komentar

Valutni par EUR/USD je oscilirao tokom prijepodneva. Nakon prvobitnog rasta u drugoj polovini evropskog trgovanja euro je pao u odnosu na dolar kako je u SAD-u objavljen pozitivan izvještaj kada su u pitanju prijave za pomoć nezaposlenima.

Dobar rezultat samo je potvrdio da je tržište rada u SAD-u i dalje na putu oporavka. Ovonedjeljni ekonomski rezultati u SAD-u prilično su raznoliki što se odražava i na kretanje dolara. Inflacija je ostvarila znatno bolji rezultat od očekivanog, narudžbine trajnih dobara lošiji dok su današnji rezultati tržišta rada i indeksa menadžera nabavki u sektoru usluga ponovo pozitivni.

Tokom evropskog trgovanja valutni par EUR/USD je porastao 0.02 odsto.

Cijena zlata je nastavila rast tokom evropskog trgovanja. Investitori su počeli više da ulažu u  ovaj plameniti metal u potrazi za sigurnošću. Saudijska Arabija je otpočela vojne operacije u Jemenu tako da se geopolitička kriza u ovom dijelu svijeta ponovo intenzivira. S obzirom na nestabilnost dolara zlato je ovaj put preuzelo ulogu utočišta na tržištu.

Tokom evropskog trgovanja cijena ovog plemenitog metala porasla je 0.55 odsto.

Nakon što je rokom noći dostigla 52.50 dolara po barelu cijena sirove nafte je tokom prijepodneva ušla u korekciju. Cijena sirove nafte porasla je pod uticajem vijesti da je Saudijska Arabija napala Jemen.

Povećanje geopolitičke situacije na Bliskom istoku izazvala je zabrinutost oko zaliha nafte u ovom dijelu svijeta.

Tokom evropskog evropskog trgovanja cijena nafte uspjela je da smanji ukupni rast na 2.74 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *