“Stiv Džobs ne bi bio primljen u današnji Apple”

Dodajte komentar

Ko-osnivač Epla, Stiv Vozniak, izjavio je da se Stiv Džobs i on sam nikada ne bi zaposlili u Appleu da su kojim slučajem danas tražili posao u kompaniji koju su pokrenuli 1974. godine.

Ondašnji dvadesetogodišnjaci ne bi mogli da ispune visoke kriterijume koje zahteva čuvena kompanija, kao i njeni konkurenti Google i Microsoft.

“Kada vidim stepen obrazovanja i iskustva koji se traži pri zapošljavanju u Appleu danas, kažem sebi da ni Stiv ni ja ne bismo nikada bili primljeni”, rekao je Vozniak u intervjuu za australijski list Australian Financial Review.

On je posebno ukazao na rigorozne procedure zapošljavanja koje je Apple, u međuvremenu, uveo kao i na činjenicu da nijedan nije završio fakultet. Vozniak smatra da insistiranjem na pojedinim kvalifikacijama, Apple rizikuje da propusti ljude čiji je potencijal daleko veći od njihovog akademskog znanja.

Podsjećanja radi, Apple su prije 40 godina osnovali Stiv Vozniak, Stiv Džobs i Ronald Vejn u garaži Džobsovih roditelja u Los Alamosu, u Kaliforniji. U razmaku od samo nekoliko godina, postali su multimilioneri.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *