Opština Budva pomogla prodaju Cablinga M:telu-u

Dodajte komentar

Opština Budva i budvanski kablovski operator Cabling, na čijem je čelu biznismen Milovan Drakulović ekspresno su zaključili sudsko poravnanje, kojim je predviđeno da se u opštinsku kasu uplati 150.000 eura na ime neizmirenih ugovorenih obaveza, koje je imalo ovo preduzeće.

Ovim je otklonjena i jedina prepreka Cablingu, koji se nalazi u završnoj fazi da svoju imovinu proda mobilnom operatoru M:tel, sa kojim već više od pola godine traju intenzivni pregovori. Riječ je, kako nezvanično saznajemo, o višemilionskom ugovoru.

Tražili 150.000 eura

Opština je naime, podnijela tužbu pred podgoričkim Privrednim sudom, pozivajući se na neizmirene obaveze po ugovoru koji je potpisala sa ovim preduzećem još prije tačno deceniju, kada je lokalna uprava za pola miliona dolara 2005. prodala svoj udio u tadašnjem Mediteranskom distributivnom centru koji bio u zajedničkom vlasništvu Opštine i Cablinga. Ipak, sve ove godine, Opština nikada se formalno nije rasknjižila iz Centralnog registrala privrednih subjekata, a svoju tužbu za naplatu potraživanja od 150.000 eura je našla u članu 9. ugovora u koji su DN imale uvid.

“U slučaju neispunjenja obevaza preduzeća Cabling prema Opštini cjelokupna imovina društva ima se prepisati na Opštinu Budva u kroku od 30 dana od dana utvrđivanja ne eispunjavanja ugovorenih opbaveza. Takođe, Cabling je dužan isplatiti na žiro račun Opštine iznos od 150.000 eura kao kaznu za neispunjavanje ugovorenih obaveza”, stoji u članu 9 ugovora, koji je dostavljen Dnevnim novinama.

Problem nastao 2006.

Bivši predsjednik opštine Rajko Kuljača krajem juna 2006. je potpisao elaborat o proširenju vidljivosti i elaborat

o obezbjeđenju direktnih prenosa, čime daje saglasnost Cablingu da je ispunio ugovorene obeveze prema Opštini nakon potupnog preuzimanja Mediteranskog distributivnog centra. Međutim, problem nastaje jer su nadležni sekretari za investicije i finansije odbili da potpišu elaborate koji u suštini predstavljaju procjene šta je Cabling uradio da bi izvršio obaveze prema Opštini Budva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *