Nedjeljno dvadeset letova iz Moskve za Tivat i Podgoricu

Dodajte komentar

Nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines, u saradnji sa turoperatorima sa ruskog tržišta, će u periodu tokom ljetnje turističke sezone imati oko 20 letova nedjeljno iz Moskve za Tivat i Podgoricu.

Novitet u redu letenja nacionalne aviokompanije je redovna linija za Sankt Peterburg, dva puta nedeljno, u periodu maj-septembar, istaknuto je na sajmu turizma “MITT 2015” u Moskvi.

I ove godine NTO u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, turističkom privredom i partnerima, predstavila je turističku ponudu Crne Gore na tržištu Rusije, u okviru sajma turizma “MITT 2015” u Moskvi.

U sklopu objedinjenog nastupa na štandu NTO-a svoju ponudu predstavljaju: lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Tivta i Ulcinja, nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines, turoperator “R-Tours Montenegro“, crnogorski hotelijeri HG “Montenegro Stars”,“Budvanska Rivijera”,“Queen of Montenegro“, “Ulcinjska rivijera“, “Beppler & Jacobson – hotel Avala”, “Maestral“, “Monte Casa, kao i “Fly Montenegro“, turistička agencija “Kompas Montenegro” i dr.

Na sajmu zdravstvenog turizma, koji se ove godine održava u okviru sajma MITT u Moskvi svoju ponudu predstavlja “Institut Igalo AD“.

Kako je saopšteno iz NTO-a, prema informacijama i podacima turoperatora i crnogorske privrede, evidentno je da su rezervacije smještaja sa ovog tržišta ove godine počele kasnije i da u nastupajućem periodu predstoji intezivnija prodaja, uz umjereni optimizam.

“Aktuelna politička dešavanja u Ukrajini, devalvacija rublje i pad životnog standarda se svakako odražava na putovanja ruskih državljana generalno, a posebno kada su u pitanju zemlje eurozone koje su značajno skuplje u odnosu na isti period prethodne godine”, ističu u NTO-u.

Kako su dodali, turoperatori ističu prednost Crne Gore u odnosu na druge destinacije, prije svega iz razloga što ruskim turistima nije potrebna viza za boravak do 30 dana, kao i to što je crnogorska privreda u postojećoj globalnoj situaciji u Rusiji, uglavnom korigovala cijene usluga za ovo značajno tržište u odnosu na prethodnu godinu.

“Broj individualnih dolazaka sa ovog tržišta, prema podacima hotelijera u prvom kvartalu ove godine, je značajnije povećan u odnosu na isti period prethodne godine, imajući u vidu povoljne aranžmane i dobru avio povezanost. U prilog tome govori i istraživanje kompanije Amadeus IT Group kada je u pitanju avio saobraćaj izmedju Rusije i Crne Gore, frekvencija, raspored letova, raspoloživi kapaciteti, stepen popunjenosti, broj putnika i sl”, kazali su u NTO-u.

Oni su podsjetili da će nacionalni avioprevoznik Montenegro Airlines u saradnji sa turoperatorima sa ovog tržišta, u periodu tokom ljetnje turističke sezone imati oko 20 letova nedjeljno iz Moskve za Tivat i Podgoricu.

“Novitet u redu letenja nacionalne aviokompanije je redovna linija za Sankt Peterburg, dva puta nedeljno, u periodu maj-septembar. Takođe, od juna mjeseca, ruski avioprevoznik, Rossiya Airlines, uvodi redovnu liniju na relaciji Sankt Peterburg – Tivat. Kao i prethodnih godina ruske avio kompanije Aeroflot, Transaero i Siberia, u saradnji sa generalnim zastupnikom za Crnu Goru Fly Montenegro, imaju redovne letove na godišnjem nivou a biće realizovani i čarter letovi iz Ekaterinburga, Samare i Tjumena. Novina je i da je prodaja na tržištu Bjelorusije znatno poboljšana, te da će broj čarter letova biti uvećan u odnosu na prethodnu godinu“, kazali su u NTO-u.

Nacionalna turistička organizacija će, najavljuju, u predstojećem periodu pojačati aktivnosti na tržištu Istočne Evrope i već početkom aprila u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom prezentirati ponudu na sajmu u Sankt Peterburgu-Rusija i u Bakuu-Azerbejdžan.

“Planirani su i poslovni susreti i prezentacija naše ponude na tržištu Ukrajine u cilju dodatnog animiranja istočno-evropskog tržišta”, naglašavaju u NTO-u.

Podsjećaju da je tokom 2014. godine Crnu Goru posjetilo oko 320.000 turista iz Rusije, koji su ostvarili preko 2,6 miliona noćenja, što čini povećanje od šest odsto u odnosu na prethodnu godinu. (CDM)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *