Beograd: 25.000 eura za tezgu u Knez Mihajlovoj

Dodajte komentar

Održano nadmetanje za tezge na najekskluzivnijim lokacijama. Za poziciju u Knezu “iskeširano” je 25.000 eura. Da bi bio “na nuli”, dnevni pazar 15.000 dinara

Prodaja kokica u Knez Mihailovoj ulici očigledno je vrlo unosan posao, s obzirom na to da su vlasnici kioska za godišnji zakup svoje lokacije spremili čak 25.000 eura.

Reklo bi se da ništa manje profitabilan nije ni sezonski posao sladoledžija, jer se za frižider na najekskluzivnijim lokacijama u centru grada moralo “iskeširati” između 650.000 i dva miliona dinara.

Javno nadmetanje za postavljanje tezgi i drugih pokretnih objekata u strogom centru grada obavljeno je juče u Opštini Stari grad. Visoke početne cijene rezultirale su izostankom klasične licitacije, pa su preduzetnici svoja mjesta uglavnom pazarili po najnižim cijenama.

Zadovoljni konačnim ishodom, ali kraći za koji milion bili su sugrađani zainteresovani za kioske za kokice. Najskuplja lokacija, vrijedna čak tri miliona dinara, bila je u Knez Mihailovoj ulici, kod broja 20.

“Profit je gotovo zanemarljiv, osim ukoliko ga kao u mom slučaju istovremeno ne koristite u svrhu promocije drugih proizvoda”, priča Jovan Anđelović, koji je zauzeo mjesto u glavnoj šetačkoj zoni za dva miliona dinara. – Moj uspjeh je ako sam na kraju godine na nuli. Da bih to postigao dnevni pazar mora biti najmanje 15.000 dinara tokom cijele godine. To i uspijemo kada je sunčan ljetnji vikend, ali šta raditi tokom zime ili kada pada kiša.

Za frižidere za sladoled bile su rezervisane 33 lokacije, čak osam manje nego prethodne godine. Suncobrani “Frikoma” i “Nestlea” šareneće se naizmjenično kako duž najatraktivnije šetačke zone, tako i na dunavskom keju. U ukupnom računu biće i onih od nevjerovatnih dva miliona do svega 20.000 dinara.

“Ako uzmemo u obzir finansijsku situaciju i da cijene nisu mijenjane dvije godine unazad, zadovoljni smo odzivom ljudi”, kaže Nela Miljanić, sekretar nadležne komisije.

B92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *